Două burse ale locurilor de muncă, în 2019


Conform unui comunicat al Agenţiei Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, prima Bursă a locurilor de muncă din acest an va fi organizată în data de 12 aprilie. Reprezentanţii instituţiei speră ca Bursa Generală a Locurilor de Muncă, al cărei obiectiv principal îl constituie creşterea gradului de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, să satisfacă atât aşteptările şomerilor, cât şi preferinţele angajatorilor.

Carla Goagă, consilier superior în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraş-Severin, spune că cea de a doua bursă va avea loc în toamnă, în data de 18 octombrie, şi va fi dedicată tinerilor absolvenţi, având drept scop facilitarea accesului tinerilor la locurile de muncă disponibile pe piaţa muncii şi interacţiunea directă a acestora cu agenţii economici.

La nivelul fiecărui județ, în funcție de evoluţia pieţei muncii locale, de condițiile locale și de solicitările agenților econmici, vor mai putea fi organizate şi alte tipuri de burse pentru diferite meserii sau ramuri de activitate. (B. Meteş)