Doi vicepreşedinţi cărăşeni la PNL


Timp de două zile, vineri şi sâmbătă, la sfârşitul săptămânii trecute, la Bucureşti a avut loc Congresul Partidului Naţional Liberal. Cu acest prilej, în urma votării celor 31 de vicepreşedinţi la nivel naţional, Marcel Vela, preşedintele Organizaţiei PNL Caraş-Severin, şi Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean, au obţinut noi mandate în aceste funcţii, ceea ce face din judeţul nostru unul dintre puţinele din ţară care dau doi vicepreşedinţi.

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, liberalii şi-au ales preşedintele, ca urmare a demisiei lui Crin Antonescu din această funcţie. În urma votului, acesta este primarul Sibiului, Klaus Iohannis, care a întrunit 1.334 de sufragii ale delegaţilor la Congres, faţă de 144 ale contracandidatului său, senatorul Ioan Ghişe.

Congresul PNL a marcat un nou început în istoria sa de 140 de ani a partidului. Acum s-au creat premisele ca Partidul Naţional Liberal să reprezinte în viitor Dreapta unită şi să dea în acest an primul preşedinte liberal al României, indiferent dacă acesta va fi Klaus Iohannis sau Crin Antonescu. Importantă pentru evoluţia sa istorică este şansa că, începând din 2016, PNL poate să devină cel mai mare şi puternic partid din ţară. Faptul că noul preşedinte ales, Klaus Iohannis, a prezentat românilor un proiect pragmatic, pe 10 ani, de prosperitate şi liberalism pentru o Românie modernă, a fost dovada clară că liberalii susţin formarea unei clase de mijloc autentice şi prospere, la fel ca în Europa. Organizaţia PNLCaraş-Severin, una recunoscută cu cele mai bune rezultate electorale din ţară, a obţinut, ca şi la Congresul anterior, două funcţii de vicepreşedinte, meritul fiind al tuturor colegilor liberali din judeţ. Mulţumesc celor care ne-au susţinut, încurajat, votat şi felicitat”, a declarat liderul liberalilor cărăşeni, Marcel Vela.

Cel de al doilea vicepreşedinte pe care Caraş-Severinul l-a dat Partidului Naţional Liberal, Sorin Frunzăverde, a spus că acest Congres a însemnat un moment istoric, datorită faptului că în cadrul lui s-a luat hotărârea ca PNLsă adere la Partidul Popular European, cea mai importantă grupare din Parlamentul European, dar şi pentru că s-a hotărât fuziunea cu Partidul Democrat Liberal, prin care se realizează unificarea Dreptei în România, şi totodată o reală alternativă la guvernare.

Ceilalţi vicepreşedinţi ai PNL sunt Ludovic Orban, Teodor Atanasiu, Dan Motreanu, Marin Almăjanu, Alina Gorghiu, Cristian Buşoi, Cristian Adomniţei, Marius Nicoară, Victor Paul Dobre, Florin Alexe, Răducu Filipescu, Cornel Popa, Nicolae Robu, Rareş Mănescu, Ciprian Dobre, Cristian Buican, Eduard Hellvig, Mircea Moloţ, Nini Săpunaru, Lucia Varga, Vasile Varga, Stelian Dolha, Mircea Roşca, Aristotel Căncescu,  Vasile Mustăţea, Virgil Popescu, Florin Ţurcanu, Mihai Voicu şi Gigel Ştirbu.

Bianca METEŞ