Doi copii abandonați la Caransebeș în 6 luni


În primul semestru al acestui an, în spitalele din județul Caraș-Severin au fost abandonați trei copii. Două dintre cazuri s-au înregistrat la Caransebeș, iar unul la Reșița.

În luna ianuarie, o mamă, în vârstă de 30 de ani, originară din Mehedinți și actualmente domiciliată în comuna Iablanița, și-a abandonat fetița de doar câteva zile, la Caransebeș. Femeia a declarat celor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin că nu dispune de un spațiu locativ adecvat și respectiv de resursele financiare necesare ocrotirii corespunzătoare a minorei și, ca atare, este de acord cu instituirea unei măsuri de protecție speciale, în regim de urgență, față de ea. Femeia nu era căsătorită, iar bunicii paterni ai bebelușului au declarat că nu doresc să asigure creșterea și ocrotirea nepoatei lor, astfel că fetița a fost plasată la un asistent maternal.

În celălalt caz semnalat La Caransebeș, o fetiță născută din căsătoria unui cuplu din Buchin a fost abandonată la Spitalul Municipal de Urgență din municipiu. Conform anchetei derulate de reprezentanții DGASPC Caraș-Severin, tatăl copilului se află în închisoare, iar mama a plecat de la domiciliu, lăsând în urmă alți doi copii. Aceștia sunt crescuți de bunica maternă, care a declarat că nu dorește să se ocupe și de fetița abandonată în Maternitatea caransebeșeană. Și în acest caz, copilul abandonat a fost plasat la un asistent maternal. (B. Meteș)