Deszăpezire prin forțe proprii la Caransebeș


Administrația locală caransebeșeană a hotărât în premieră ca, în această iarnă, să se ocupe prin forțe proprii de deszăpezirea străzilor care țin de Primărie, renunțând la firmele specializate în acest domeniu. Utilajele care vor fi folosite în acest sens aparțin Serviciului Public de Întreținere și Reabilitare, structură aflată în subordinea municipalității.

Conform declarațiilor lui Ion Gheorghe Ștefan, șeful Serviciului, în unele situații nu se va putea interveni atât de eficient pe cât și-ar dori, din cauza străzilor pe care Hidroconstrucția a lucrat pentru introducerea canalizării, lăsându-le neasfaltate.

„Avem clorură de calciu pentru toată iarna, achiziționată anul trecut, sare și nisip. Mai trebuie să completăm rezerva de nisip cu 100 de metri cubi și pe cea de sare cu 50 de tone. Dacă prognoza e așa cum spun meteorologii, s-ar putea să avem nevoie de aceste materiale. De anul trecut folosim foarte multă clorură, care nu atacă atât de tare carosabilul și caroseriile autovehiculelor. Avem un camion mare cu plug și cu sărăriță mare, un unimog cu sărăriță și plug, alte două pluguri, autogreder și încă o mașină de intervenție cu împrăștiere manuală. Echipele de lucru sunt formate în permanență din conducătorii de utilaje și patru muncitori pe schimb”, a mai spus șeful SPIR Caransebeș.

Bogdan NAUM