Get Adobe Flash player

De la Felix Borcean, 10 ani pentru Căminul de la Jupa. Trăiască!

Vizualizari: 519

Cu o ordine de zi extrem de săracă în puncte care să anunţe dezbateri încinse şi chiar certuri între aleşii municipali, în şedinţa de joi, 28 martie, a Consiliului Local Caransebeş a existat totuşi un proiect de hotărâre care a iscat discuţii aprinse. Este vorba despre atribuirea în folosinţă gratuită a Căminului Cultural din Jupa, către Asociaţia Culturală „Tibiscum” Jupa, pentru o perioadă de şase luni, pentru desfăşurarea de activităţi culturale şi sociale.

La şedinţă au participat şi mulţi cetăţeni din satul aparţinător municipiului, veniţi să-i susţină pe delegatul sătesc Ovidiu Ruicu, care este şi preşedintele Asociaţiei Culturale „Tibiscum”, şi pe vicepreşedintele Aura Agrosoae, care solicitaseră prelungirea termenului de atribuire în folosinţă gratuită pe o perioadă mai mare de un an a Căminului cultural.

În cadrul şedinţei, liderul grupului social-democrat din Consiliul local, Florin Bogdea, a propus ca termenul să fie de un an, nu de şase luni, aşa cum era prevăzut în proiectul de hotărâre iniţiat de Felix Borcean. Edilul şi-a susţinut punctul de vedere afirmând că, de când imobilul a fost reabilitat, la Jupa au fost certuri, fiind schimbate yalele la uşi, şi tocmai de aceea doreşte să vadă dacă, în cele şase luni, lucrurile vor intra în normalitate.

Cetăţenii din Jupa au spus că imobilul a fost ridicat de cetăţenii din sat, că yalele au fost schimbate în urma unor solicitări, iar Primăria Caransebeş, deşi şi-a asumat plata curentului electric, nu s-a achitat de sarcină.

Văzând că n-o scoate la capăt nici cu sătenii, nici cu consilierii social-democraţi, Felix Borcean a capitulat, mărind, oarecum amuzat, perioada de folosinţă gratuită a Căminului cultural la 10 ani, moment în care sala a izbucnit în aplauze, iar aleşii municipali au aprobat cu mult entuziasm proiectul de hotărâre.

După şedinţă, edilul municipiului a declarat că la Jupa sunt mai multe tabere care ar vrea să beneficieze de Cămin. „Am vrut o perioadă de doar şase luni pentru a testa cum se desfăşoară lucrurile acolo şi, după aceea, dacă totul merge bine, eu sunt de acord să se prelungească perioada, Căminul, deşi e al Primăriei, fiind în beneficiul comunităţii. Eu le-aş fi dat imobilul pe viaţă, nu pe 10 ani. Dacă chiar aveam o problemă cu cetăţenii din Jupa, nu ne-am fi apucat de renovarea Căminului, care a costat 130.000 de lei. Am vrut să facem un bine, şi iată că, din binele acesta, se naşte o isterie. Suspiciunea că acest Cămin ar putea fi administrat mai bine sau mai rău mi-a trezit-o Baza sportivă din Jupa, care, la fel, le-a fost dată tot lor. Acum este lăsată în paragină. Când era nouă, a avut instalaţie de nocturnă, cu vestiare, cu termopane, iar acum e total nefolosită. Nu aş vrea să ajungă şi acest Cămin în aceeaşi stare”, a spus Felix Borcean.

La rândul său, preşedintele Organizaţiei PNL Caransebeş, Andrei Ungur, a ţinut să explice poziţia consilierilor liberali vizavi de acest subiect. „Şi noi am avut pregătit un amendament la acest proiect de hotărâre, făcea referire la o perioadă de doi ani, dar nu cred că e cazul să ne batem care a vrut mai mult, până la urmă s-a votat amendamentul domnului primar, cel cu darea în administrare timp de 10 ani. E un lucru normal, pentru că cei din Jupa l-au avut şi până acum în administrare, nu au fost probleme şi nu văd de ce s-ar fi propus prima dată doar şase luni. Dacă ne uităm în motivare, nu există nimic referitor la acest aspect. Scrie că ei au cerut un an, şi li s-au propus şase luni”, a spus Andrei Ungur.

Bianca METEŞ

Traducere