Învinşi acasă, învingători afară


Scorilo-Autocatania II – Muncitorul Reşiţa 0-2 (0-1)

Miercuri, 4 mai, în Liga a IV-a s-a desfăşurat etapa cu numărul XXVI, intermediară, în cadrul căreia echipa caransebeşeană Scorilo-Autocatania II a întâlnit, pe teren propriu, pe Muncitorul Reşiţa, una dintre pretendentele la promovarea în eşalonul superior.

Scorul a fost deschis repede, în minutul 3, când oaspeţii au beneficiat de o lovitură liberă de la 35 de metri lateral-stânga. A executat Fomitescu, înalt, în careul caransebeşean, Cărăgin a recentrat cu capul la Zgăbei, care, de la 4 metri, a pus latul, trimiţând mingea în plasa porţii apărate de Socaci. Gazdele au trecut peste şocul primirii golului, echilibrând meciul, însă le-a fost greu să găsească culoare spre poarta lui Iovanovici, formaţia reşiţeană acoperind bine terenul şi dând dovadă de maturitate în joc. În aceste condiţii, balonul a stat mai mult la mijlocul terenului, niciuna dintre cele două echipe neavând ocazii clare de a înscrie. Singurele excepţii s-au consemnat în minutul 39, când, în urma executării unui corner de către gazde, Rarinca a trimis cu capul spre propria poartă, mingea fiind scoasă de sub bară de Iovanovici, şi în minutul 44, când Juravete i-a aşezat bine balonul lui Vasiliu, şutul acestuia de la 18 metri trecând puţin pe lângă poarta caransebeşeană.

În partea a doua, în minutul 48, Ivanici l-a angajat în adâncime, cu o pasă filtrantă, pe Frenţ, care a tras de la 16 metri, însă Iovanovici a reţinut balonul. Spre deosebire de prima repriză, în cea de a doua fazele de poartă au fost mai dense, iar jocul mai încins. În minutul 51, Fomitescu a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, reluarea cu capul a lui Anagor trecând puţin peste transversala porţii caransebeşene.

Simţind că se poate mai mult, tehnicianul gazdelor, Dan Doran, le-a cerut de pe margine jucătorilor săi să pună presiune pe reşiţeni. În minutul 53, Dovlete a bătut o lovitură liberă de lângă tuşa stângă, la semiînălţime, însă Puşchiţă nu a putut agăţa balonul. În minutul 69, Ivanici a recuperat o minge la centrul terenului, pornind într-o cursă solitară spre poarta reşiţeană, însă a fost oprit prin fault de Avramovici, care a văzut doar cartonaşul galben pentru această infracţiune. Lovitura liberă a fost executată în zid de Ivanici, oaspeţii declanşând un contraatac tăios, în vreme ce Dovlete, întins pe gazon, acuza o lovitură fără minge. Arbitrul Robert Bucovinszky a lăsat jocul să curgă, astfel că Zgăbei a pătruns, a pasat pe stânga lui Cazin, şutul acestuia, de la 15 metri, întâlnind transversala porţii lui Socaci.

Gazdele au beneficiat de două lovituri libere consecutive, de la 25 de metri, în minutele 70 şi 72, ambele bătute de Boureanu, una în zid şi una puţin pe lângă vinclul porţii lui Iovanovici. Scorul final a fost stabilit în minutul 84, când Vasiliu a recuperat o degajare greşită a gazdelor, a trimis la Hapău, acesta i-a pasat din nou lui Vasiliu, care, din careu, a trimis în colţul lung al porţii lui Socaci, sarcina celor doi fiind uşurată de faptul că fundaşii caransebeşeni s-au oprit câteva momente, acuzând o poziţie de ofsaid a reşiţenilor.

Scorilo-Autocatania II: Socaci, Ştefănuţ, Puşchiţă, Covăsală, Urs, Lepa, Ivanici, Vireag, Dovlete, Boureanu, Frenţ; rezerve: David, Vulpeş. Antrenori: Dan Doran, Florin Bistrian.

Muncitorul Reşiţa: Iovanovici, Avramovici (Cîrmaci), Rarinca, Pop, Cărăgin, Juravete, Vasiliu, Fomitescu (Hapău), Udoh (Cazin), Anagor, Zgăbei (Bobină); rezerve: Sturzu, Dragu, Ţimbot. Antrenori: Viorel Lolea, Adrian Cârjan.

A arbitrat la centru Robert Bucovinszky, asistat la cele două linii de Daniel Drăgoi şi Emanuel Cicu.

Oberservatori: Răzvan Dumitru, Adrian Dogan.