De ce le-a fost frică n-au scăpat..


caransebes becicherecu mic 5FC Caransebeş – Mama Mia Becicherecu Mic 0-2 (0-0)

Gazdele au început bine, dominând teritorial, însă prima fază de poartă s-a consemnat abia în minutul 15, când Feneş l-a angajat perpendicular în careul advers pe Zele, însă goal-keeper-ul oaspeţilor, Rusu, a fost mai rapid şi a prins la picioarele caransebeşeanului. Un minut mai târziu, după o fază de atac purtată pe partea stângă, Negoescu a centrat în careul timişean, de unde Constantinescu a pus latul, toată lumea a văzut gol, însă balonul s-a oprit în plasa laterală. După alte trei minute, Feneş a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, în careu, periculos, însă niciun jucător nu a reuşit să devieze balonul, astfel că acesta a poposit în braţele lui Rusu. Portarul oaspeţilor a mai intervenit la un şut pe jos al lui Artean, expediat în minutul 24, ocazie cu care s-a accidentat, fiind necesară intervenţia echipei medicale.

În minutul 31, gugulanii au mai avut o ocazie de a deschide scorul, după ce Feneş l-a angajat pe stânga pe Negoescu, acesta a pătruns în careu, a centrat pe jos în zona punctului de la 11 metri, însă niciun jucător al gazdelor nu s-a aflat la finalizare.

Singura fază periculoasă a oaspeţilor din prima repriză s-a petrecut în minutul 37, când Radu a plecat în viteză pe un contraatac, lui Suru nemairămânându-i altceva de făcut decât să-l ţină, fault pentru care a şi văzut cartonaşul galben. Ultima fază importantă a primei reprize s-a consemnat în minutul 40, la o angajare în adâncime a lui Negoescu, însă portarul oaspeţilor a ieşit şi a respins cu capul la 18 metri.

La pauză, Alin Artimon a revigorat atacul, introducându-i în teren pe Şandru şi pe Steop, primul având o ocazie uriaşă de a înscrie, în chiar minutul 46, când a şutat din vole, de la 14 metri, însă balonul a fost respins spectaculos de Rusu.

Replica oaspeţilor a venit în minutul 50, după un corner de pe dreapta, executat de Centea, reluarea cu capul a lui Radu trecând puţin peste poarta apărată de Laurenţiu.

În continuare, o bună bucată de vreme, jocul s-a desfăşurat mai mult la centrul terenului, niciuna dintre echipe nereuşind să-şi impună punctul de vedere. Scorul a fost deschis în minutul 66, după un contraatac rapid al oaspeţilor, purtat pe dreapta, Radu a trimis o centrare şutată pe jos, Laurenţiu a respins în faţă, iar Zurbagiu, pe fază, a înţepat balonul de la 6 metri, trimiţând în dreapta portarului caransebeşean.

Aşa cum era de aşteptat, gazdele au alergat după egalare, în ideea de a-şi adjudeca măcar un punct, iar în minutul 75 Gheju a scăpat în careu, pe stânga, Rusu a încercat să-l blocheze, însă l-a faultat, „centralul” Mihai Domşa arătând punctul cu var. Lovitura de pedeapsă a fost executată de Artean, care a trimis pe lângă stâlpul din stânga al porţii apărate de Rusu.

Gazdele au mai avut o şansă de egalare în minutul 89, după o lovitură liberă de la 40 de metri, mingea a fost şutată de Fuchs din marginea careului, portarul a deviat în bara laterală, de unde balonul a lăsat impresia că va intra în poartă, însă în cele din urmă Rusu a reuşit să trimită în corner. Şi când toată lumea aştepta fluierul de final, oaspeţii au folosit aceeaşi armă a contraatacului rapid, Hodiş scăpând spre poarta gugulană şi executându-l pe Laurenţiu cu un şut necruţător de la 12 metri.

Să mai spunem că, la sfârşitul meciului, chiar şi la acest scor, atunci când s-au dus să salute galeria, tinerii fotbalişti caransebeşeni au fost aplaudaţi din tribune.

„Un joc prost, cel mai prost pe care l-am făcut, din păcate… Un joc în care nu am putut să ducem presiunea unui rezultat obligatoriu. Puteam avea mai multe variante pe faza ofensivă, iar pe cele avute n-am reuşit să le concretizăm. Am avut ocazii foarte mari la începutul meciului, am ratat şi un penalty, dar asta e… Îmi asum rezultatul, jucătorii nu au nicio vină că s-a terminat aşa… Bănuiam că o să vină odată şi un insucces acasă, dar speram să nu se întâmple în momentele acestea importante de gestionat. Din păcate, din cauza tinereţii avem fluctuaţii, dar asta este, trebuie să mergem mai departe… Am încheiat un tur, la egalitate de puncte cu prima clasată, şi am fost peste ceea ce ne-am aşteptat la început, dar păcat, fiindcă puteam să gestionăm mai bine jocul acesta. Capul sus şi mergem mai departe… Cât despre meciul de vineri, din prima etapă a returului, de pe teren propriu, cu FC Hunedoara, aşteptăm şi noi şi ei demult jocul ăsta”, a declarat după meci tehnicianul caransebeşean Alin Artimon.

FC Caransebeş: Laurenţiu, R. Artimon, Firan (min. 46, Steop), Zele, Goşa, Artean, Suru (74, Gheju), Negoescu, Constantinescu (68, Fuchs), Feneş (46, Şandru), Dubei; rezerve: Doran, Todorov, Bona. Antrenor, Alin Artimon.

Mai multe amănunte, în ediţia tipărită a ziarului, de joi, 7 noiembrie.

Sorin ROGOZ