Get Adobe Flash player

Daniel Boambeş are planuri mari pentru Constantin Daicoviciu


Consilierii locali din Constantin Daicoviciu au aprobat, în şedinţa din luna aprilie, bugetul acestei comune pentru anul în curs. Primarul Daniel Boambeş a declarat că se va continua pe aceeaşi linie pe care s-a mers şi în anii anteriori, respectiv alocarea de sume importante pentru investiţii, pentru dezvoltarea şi modernizarea localităţii.
„Sunt foarte mulţumit că am reuşit obţinerea de finanţări pentru proiectele depuse. Avem cele mai mari proiecte finanţate din istoria comunei, proiecte de asigurare a utilităţilor şi nevoilor cetăţenilor comunei”, a spus edilul.
Daniel Boambeş a adăugat că bugetul a fost direcţionat în cea mai mare parte spre obiective de investiţii, mai precis cofinanţarea investiţiilor privind reţelele de canalizare şi staţiile de epurare din Maciova, Peştere, Mâtnicu Mare şi Căvăran, alimentarea cu apă a aceloraşi localităţi, asfaltarea a 9 kilometri de drumuri vicinale, a 9 kilometri de străzi din satele Peştere, Maciova şi Mâtnicu Mare, amenajarea unei baze sportive în comună, a unei baze de agrement la Căvăran, a unui miniteren sintetic de fotbal la Mâtnicu Mare, realizarea măsurătorilor şi intabularea terenurilor extravilane, precum şi realizarea documentaţiei pentru finanţarea investiţiei de alimentare cu gaz a fiecărei gospodării din toate satele aparţinătoare comunei Constantin Daicoviciu.
„Toate aceste proiecte sunt prioritare pentru comuna noastră, însă pentru realizarea fiecărui obiectiv în parte vor fi demarate etapele de licitaţie privind desemnarea firmelor care vor executa lucrările. Sunt convins că vom reuşi să finalizăm aceste investiţii, pentru că avem foarte multă energie, ambiţie, şi suntem perseverenţi. Pentru investiţia privind asfaltarea a 9 kilometri de drumuri vicinale am finalizat deja procedurile de licitaţie şi avem avizele necesare obţinerii autorizaţiei de construire, astfel că în perioada următoare vor fi demarate lucrările. De asemenea, pentru investiţia de alimentare cu apă a localităţilor Maciova, Peştere, Mâtnicu Mare şi Căvăran, au fost finalizate procedurile de licitaţie, fiind depuse documentele pentru obţinerea autorizaţiei de construire, urmând ca, după eliberarea acesteia, să fie demarate lucrările. Pentru investiţia canalizare şi staţii de epurare în localităţile amintite, şi pentru cea privind asfaltarea a 9 kilometri de străzi, încă nu sunt finalizate procedurile de licitaţie. Demararea lucrărilor pentru obiectivele menţionate a fost întârziată şi de faptul că bugetul naţional a fost promulgat cu întârziere”, a mai spus Daniel Boambeş.
Bianca METEŞ

Traducere
Slovensky Med
Servicii deratizare Transal Urbis


Servicii Transal Urbis