Dan Avram: „FC Caransebeş s-a prezentat azi execrabil!” 2


caransebes mioveni 1

FC Caransebeş 1913 – CS Mioveni 0-3 (0-1)

Meciul dintre FC Caransebeş 1913 şi CS Mioveni, contând pentru etapa a XII-a a Ligii a II-a, a început cu o întârziere de 25 de minute, din cauza unei perdele de ceaţă care, la orele dimineţii, acoperea sâmbătă, 7 noiembrie, Stadionul Municipal din Parcul Teiuş. Partida a început într-o notă de echilibru, atât Biceanu, în minutul 3, cât şi F. Pisano, în minutul 7, executând şuturi spre poarta adversă, însă doar pentru reglarea tirului. Prima ocazie de a deschide scorul a aparţinut oaspeţilor, în minutul 12, după ce Florescu a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, înalt, în careul caransebeşean, însă Nilă, aflat la doar 3 metri de poarta gugulană, a trecut cu câţiva centimetri pe sub minge. Acelaşi Nilă avea să-şi repare greşeala în minutul 19, când a profitat de o neînţelegere între Cârstoiu şi portarul Negrilă şi a recuperat mingea dintre cei doi, trimiţând-o, de la 10 metri, în poarta goală.

Gazdele, care au acuzat primirea golului, au replicat în minutul 30, atunci când Stoica, aflat la 18 metri, a aşezat un balon pentru Roman, şutul pe jos al acestuia fiind însă prins de Croitoru.

În minutul 35, în urma unui fault asupra lui Ayza, George Vidican a dictat lovitură liberă de la 25 de metri, şutul lui Florescu trecând milimetric pe lângă vinclul stâng al porţii apărate de Negrilă. Peste două minute, Biceanu a expediat un şut senzaţional de la 20 de metri, Negrilă a respins în faţă, însă Nilă, aflat la 6 metri, a trimis din cădere doar în bara transversală.

Finalul de repriză a aparţinut gazdelor, în minutul 39 Lupu centrând de pe stânga, iar C. Stoica, de la doar 10 metri, a lovit balonul greşit, iar acesta s-a scurs pe lângă poartă, pentru ca două minute mai târziu, acelaşi C. Stoica să reia peste poartă, e adevărat, din poziţie incomodă, centrarea venită de pe dreapta, de la Livan.

Oaspeţii şi-au mărit avantajul în chiar debutul părţii a doua, prin Nilă, care, în minutul 49, a reluat cu latul, de la 8 metri, centrarea venită de la Florescu, în urma executării unui corner de pe partea dreaptă. Argeşenii puteau să mai înscrie în minutul 53, însă centrarea de pe dreapta a aceluiaşi Florescu a fost reluată de la 4 metri, dintr-un unghi închis, paralel cu linia porţii, de Mazilu. Jocul a fost controlat autoritar de băieţii antrenaţi de Marius Stoica, aşa încât în minutul 61 Ayza a scăpat pe aripa stângă, a intrat în careul caransebeşean, însă Negrilă a ieşit oportun şi l-a blocat. În minutul 77, Mârzeanu a expediat o torpilă de la 25 de metri, portarul caransebeşean s-a întins şi a respins spectaculos în corner, lovitura de colţ a fost executată înalt de Florescu, iar B. Stoica s-a înălţat dintr-un grup de jucători şi a trimis, imparabil, cu capul, în dreapta lui Negrilă, stabilind scorul final.

E drept că putea să fie 0-4, după ce, în minutul 89, George Vidican a dictat o lovitură de pedeapsă, după un fault al lui Stelitano asupra lui Ayza, însă Popa a trimis în transversala porţii apărate de Negrilă.

„FC Caransebeş s-a prezentat azi execrabil, din punctul de vedere al nostru, al celor care asigurăm, atât cât putem, în limita posibilităţilor, condiţii de pregătire şi însăşi existenţa acestei echipe. Ne-au dezamăgit profund, în primul rând prin atitudinea de non-combat, cât şi prin lipsa mentalităţii de învingător. Pe mine, personal, mă afectează foarte mult acest lucru. Am avut şi aseară (vineri, 6 noiembrie – n.r.) o discuţie cu Consiliul director al clubului, aşa că urmează să luăm măsuri foarte aspre împotriva celor care îşi bat joc de munca noastră, de investiţia pe care oraşul a făcut-o în ei. Totodată, nu pot să nu remarc şi lipsa de atitudine, şi profesională, şi sportivă, a lui Giovanni Pisano, fiindcă el avea obligaţia să vină în faţa dumneavoastră şi să facă declaraţii, nu eu, care am o funcţie administrativă la acest club şi, prin urmare, nu răspund de aspectele tehnice, dar nu mă derobez de răspundere. Vin aici pentru că toţi suntem vinovaţi, pentru că am tolerat anumite stări de lucruri pe care Pisano le-a primit ca ultimatum aseară. Măsurile le vom lua săptămâna viitoare, nu acum, fiindcă ar însemna să fac ceva ce nu se cuvine, în absenţa colegilor mei din Consiliului director. Şi, atâta timp cât vom mai evolua în Liga a II-a, vom juca cu copiii noştri, cu juniori, cu cei care doresc să se implice cu adevărat şi să lupte pentru Caransebeş. Dacă azi e totuşi un lucru bun de semnalat, e faptul că m-a bucurat debutul juniorului Herman Bona, care are doar 17 ani şi 8 luni. Vom miza pe jucătorii localnici. Cu cei care au venit aici cu speranţa iluzorie că vor avea un loc călduţ şi un salariu nemeritat, vom încerca să încetăm colaborarea. Părerea mea e că Giovanni Pisano nu mai stăpâneşte astăzi vestiarul. Nu poţi, la nivelul Ligii a II-a, să faci antrenament joi, o oră, şi vineri o oră şi jumătate, şi să ai pretenţia ca jucătorii să te asculte, să îţi respecte indicaţiile, atâta cât le înţeleg, fiindcă el a fost părăsit atât de conaţionali, cât şi de colaboratorul care îndeplinea şi funcţia de traducător. Azi, însă, nu lipsa de comunicare a fost cauza eşecului, ci atitudinea de învinşi pe care au avut-o jucătorii încă din startul jocului”, a spus, după meci, preşedintele Consiliului director al lui FC Caransebeş 1913, Dan Avram.

FC Caransebeş 1913: Negrilă, F. Pisano, Stelitano, Răducu, Suciu, Bogdanovici, Lupu (min. 57, Săulescu), Cârstoiu (86, Bona), Roman (71, Suru), Livan, C. Stoica; rezerve: Birăescu, Boldea, La Vecchia, Stoichiţoiu. Antrenor, Giovanni Pisano.

CS Mioveni: Croitoru, Torişte (80, Tirică), Aly Tolmbaye, B. Stoica, E. Stoica, Mârzeanu, Biceanu, Mazilu (75, Popa), Florescu, Nilă (71, Vintilă), Ayza; rezerve: Sima, Negoiţă, Neacşu, Năstăsie. Antrenor, Marius Stoica.

A arbitrat la centru George Vidican, din Oradea, asistat la cele două linii de Ionuţ Babadac şi Marilena Cătălina Nan, ambii din Alexandria.

Sorin ROGOZ

dan avram 1