Caransebeșul e Colectiv!


colectiv caransebes 2

Primăria Caransebeș a amenajat lângă Arcul Unității Spiritual-Creștine, între Catedrala Ortodoxă și Biserica Romano-Catolică, un loc special, în care cetățenii își pot exprima în continuare solidaritatea cu victimele incendiului din Clubul Colectiv.

În ultimele zile, sute de candele și buchete de flori au fost aduse de oamenii care s-au rugat pentru sănătatea celor aflați în spitale, în stare gravă, dar și pentru sufletele celor nevinovați, trecuți în neființă.

Tinerii din Caransebeș și-au dat întâlnire vineri seară, începând cu ora 20, în acest loc, în semn de respect pentru colegii lor de generație, morți și răniți la București. Astfel, aproximativ 500 de persoane au mărșăluit pașnic în centrul municipiului, oprindu-se în fața Primăriei, a Catedralei Episcopale, punctul final fiind spațiul special amenajat, unde au depus candele aprinse.

Totodată, administrația locală și Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș au inițiat o campanie de donare de sânge pentru victimele tragediei din Clubul Colectiv, intitulată „Sângele înseamnă viață!”. Cei care doresc să fie de ajutor sunt așteptați marți, 10 noiembrie, începând cu ora 9, la Policlinica Spitalului Municipal de Urgență, pentru a dona sângele atât de necesar tratării celor care sunt în suferință. (S. Berger; Foto: Doru Bălășoiu)