Dacă sunt prelungiri, e gol Caransebeş!


FC Caransebeş – Muncitorul Reşiţa 2-0 (0-0)

Seria meciurilor grele ale echipei FC Caransebeş a continuat vineri, 27 septembrie, când a întâlnit, în cadrul etapei a V-a, Seria a IV-a, a Ligii a III-a, pe Muncitorul Reşiţa, principala sa urmăritoare, alături de Vulturii Lugoj. Cele două formaţii erau despărţite în clasament de doar două puncte, lucru care s-a văzut, meciul începând într-o notă evidentă de echilibru.

Prima ocazie de gol a aparţinut gugulanilor, în minutul 10 Artean centrând perfect de pe stânga, reluarea cu capul a lui Negoescu, din 10 metri, lovindu-se de bara porţii apărate de Giurcanu. Replica oaspeţilor a venit trei minute mai târziu, când, bine angajat în adâncime, Boroiban a încercat să-l lobeze cu capul din careu pe Laurenţiu, însă portarul caransebeşean a reuşit să salveze spectaculos de pe linia porţii.

În minutul 22, Constantinescu l-a văzut bine în careu pe Steop, i-a pasat, şutul pe jos al „nouarului” caransebeşean fiind reţinut de Giurcanu. Ca şi la prima fază periculoasă a gugulanilor, replica reşiţenilor a venit peste doar două minute, acelaşi Boroiban şutând excelent, plasat, de la 30 de metri, însă portarul Laurenţiu s-a întins şi a reuşit să respingă în corner. Ultima fază notabilă a primei reprize s-a consumat în minutul 43, avându-l ca autor pe Oncică, care a pătruns pe stânga, şutul său, pe jos, fiind reţinut de portarul caransebeşean Laurenţiu.

Şi dacă prima repriză nu a fost foarte bogată în faze de poartă, în cea de-a doua parte a întâlnirii lucrurile au stat cu totul altfel. Încă din start, caransebeşenii s-au instalat în jumătatea adversă de teren, făcând un presing extrem de agresiv, în unele momente chiar om la om, determinându-i astfel pe reşiţeni să greşească şi recuperând multe baloane în preajma careului oaspeţilor. În minutul 55, după o astfel de fază, R. Artimon a centrat de pe dreapta, la semiînălţime, portarul Giurcanu a scăpat mingea printre mâini, iar Negoescu, pe fază, a pus latul la 7 metri, deschizând scorul.

Gugulanii au mai avut o ocazie de a înscrie în minutul 66, la lovitura liberă de la 30 de metri, lateral-stânga, executată de Artean, plasat, la semiînălţime, dar Giurcanu s-a revanşat pentru greşeala de la gol şi a reuşit să reţină. Un minut mai târziu a fost rândul reşiţenilor să beneficieze de o lovitură liberă de la 22 de metri, obţinută de Săulescu, însă şutul lui Boroiban, peste zid, a fost prins de Laurenţiu.

Dominarea gugulană putea să se concretizeze încă o dată în minutul 73, când, după un duel cu Beică, Negoescu l-a angajat bine pe Şandru, pe partea dreaptă, însă şutul din alergare al acestuia, de la 14 metri, a trecut peste transversala porţii lui Giurcanu.

Oaspeţii au fost în două rânduri foarte aproape de autogol. Prima oară, în minutul 84, când, după o centrare venită de pe dreapta, Voin era să-şi lobeze, din 8 metri, propriul portar, însă mingea a trecut la un metru de bara din dreapta a porţii lui Giurcanu. Peste alte două minute, după un corner tot de pe dreapta bătut de Şandru, Giurcanu a respins, însă mingea l-a lovit în picior pe nou-intratul Pitaru, oprindu-se la rădăcina barei reşiţene, de unde a fost culeasă de Giurcanu.

Şi, aşa cum şi-au obişnuit spectatorii în ultimele două partide disputate pe teren propriu, caransebeşenii au înscris din nou în prelungiri. În minutul 90+1, Boroiban, cel mai periculos jucător reşiţean, a pătruns pe stânga, a şutat bine pe jos, însă balonul a fost deviat în corner de apărătorii gugulani. Lovitura de colţ executată de Costachi a fost ştearsă cu capul de nimeni altul decât… Giurcanu, venit şi el în careul advers, însă fundaşii caransebeşeni au respins, mingea a ajuns la Şandru, care, de la mijlocul terenului, a pornit într-o cursă rapidă spre poarta goală a reşiţenilor, şi, deşi talonat de Dömöndi, a şutat de la 20 de metri, stabilind scorul final şi aducând bucuria în rândul coechipierilor şi al spectatorilor.

„E o victorie obţinută în urma unui joc bun, un joc consistent, după o primă repriză echilibrată, în care ambele echipe şi-au creat oportunităţi mai mult pe greşeala adversarului. Cea de-a doua repriză am controlat-o în totalitate şi cred că desfăşurarea ulterioară a jocului a fost una firească. Mă bucur că am reuşit să acoperim 90 de minute în acelaşi ritm, pentru că din păcate am avut probleme de acest gen cu Giarmata şi după aceea la Pandurii II, când am ieşit din joc, din păcate, pentru perioade lungi. Ăsta-i tributul probabil al tinereţii, să nu uitaţi că în lot avem şapte jucători sub 21 de ani, în primul «11», şi o medie de 22,4 ani a primilor 11. Ceea ce e mult sub nivelul Diviziei C ca parametri de vârstă. Mă bucur că pot să crească, mă bucur că ei pot să muncească bine şi e important ca aceste victorii să le dea siguranţă. Urmează o perioadă în care trebuie să îmbunătăţim jocul, pentru că putem să facem asta şi, dacă vom reuşi să progresăm ca joc, atunci sigur că apar şi rezultatele în continuare. Nu-mi doresc sub nicio formă ca rezultatele să apară înaintea calităţii jocului.

În perioada precompetiţională, cei care ne-au urmărit au fost dezamăgiţi. Cei care mă cunosc ştiu că eu tot timpul, în perioada precompetiţională, înaintea jocurilor amicale fac antrenamente tari. În meciurile amicale folosesc întreg lotul de jucători, timp egal, şi atunci e normal ca rezultatele să nu fie cele veridice sau apropiate cât de cât de adevăr. Urmăriţi perioada de pregătire şi o să vedeţi că primii 11, de câte ori au intrat în teren, au luat un singur gol în şapte meciuri de verificare. Aşa că cei care ne-au luat la preţ de matineu s-au păcălit…

Ca antrenor, îmi doresc un singur lucru: jucătorii să fie mulţumiţi. Facem eforturi toţi cei de aici, de cinci-şase luni, am reuşit să organizăm ceva din mers, care să meargă anul ăsta, nu să construim vreo doi-trei ani, fără să bat apropo la niciun arhitect constructor de echipe, care mi-a dat vreo replică sau nu până acum. Vrem ca gugulanii, caransebeşenii să fie mândri de ceea ce facem, să fie mulţumiţi, şi sper ca pe viitor să se apropie mai mult de aceşti copii, pentru că sunt copii curaţi, sunt copii cinstiţi şi vin să facă o treabă pentru Caransebeş, şi nu pentru ei”, a declarat Alin Artimon, antrenorul echipei FC Caransebeş.

„A fost un meci spectaculos şi plăcut pentru publicul spectator. Din păcate, este o vorbă, fotbalul greşeală-aşteaptă şi noi am fost cei care am greşit astăzi mai mult. O primă repriză foarte bună a noastră, cu patru-cinci ocazii de gol. A apărut o greşeală impardonabilă, 1-0, şi ne-am aventurat în atac, iar la ultima fază eram şi cu portarul în careul advers, am fost surprinşi pe contraatac şi s-a încheiat 2-0. Ţin să felicit echipa gazdă, o echipă frumoasă, lucrată, le doresc multă baftă în continuare!”, a declarat după meci tehnicianul reşiţean Viorel Lolea.

FC Caransebeş: Laurenţiu, Artean, Goşa, Negoescu, Suru, Zele, Şandru, Steop (min. 51, Firan), R. Artimon, Dubei, Constantinescu (57, Feneş); rezerve: Doran, Gheju, Fuchs, Bona, Todorov. Antrenor, Alin Artimon.

Muncitorul Reşiţa: Giurcanu, Voin, Vişatovici, Beică (75, Pitaru), Dömöndi, Săulescu, Lazarovici (71, Beloescu), Costachi, Doană (62, Chitucea), Boroiban, Oncică (81, Bobină); rezerve: E. Lolea, Avramovici, Mihuţescu. Antrenor, Viorel Lolea.

A arbitrat la centru Denis Haidiner, din Hunedoara, asistat la cele două linii de Daniel Demetrescu şi Marian Truţă, ambii din Râmnicu Vâlcea.

Observatori: Nicuşor Tanasoglu (Timişoara) şi Silviu Mocanu (Arad).

Rezultatele complete ale rundei a V-a, de vineri, 27 septembrie: FC Caransebeş – Muncitorul Voinţa Lupac 2-0; Pandurii Tg. Jiu II – Vulturii 2009 Lugoj 2-1; Millenium Giarmata – Jiul Rovinari 0-0; FC Hunedoara – Ştiinţa Turceni 3-0; Mama Mia Becicherecu Mic – FC Avrig 2-1; AFCM Reşiţa (Gloria) a stat.

După cinci etape, în clasament conduce FC Caransebeş, cu 12 puncte, urmată de FC Hunedoara, 9 puncte, şi Mama Mia Becicherecu Mic, cu 8 puncte.

Etapa a VI-a, vineri, 4 octombrie: Becicherecu Mic – Muncitorul Reşiţa; CS Vulturii Lugoj – AFCM Reşiţa; Jiul Rovinari – Pandurii II Tg. Jiu; Ştiinţa Turceni – Millenium Giarmata; FC Avrig – FC Hunedoara; FC Caransebeş va sta. Marţi, 8 octombrie, în cadrul etapei a Vll-a, intermediare, FC Caransebeş va juca pe teren propriu cu Vulturii Lugoj.

Pagină realizată de Sorin ROGOZ