„Dacă se nimereşte să fim acolo sus, n-o să ne dăm la o parte”


Pentru a vedea cum stau lucrurile şi în interiorul echipei, zilele trecute am stat de vorbă şi cu reprezentantul investitorilor, impresarul FIFA Eutin Bojin. Astfel, am aflat că, deocamdată, din vechea gardă, conducerea clubului se bazează pe serviciile lui Cioloca, Şandru, Suru şi Văcărescu, iar pentru meciul din prima etapă a returului, cel de sâmbătă, cu CS Vladimirescu, de pe teren propriu, ar putea fi incluşi în lot portarul Socaci, precum şi jucătorii de câmp Mariţescu, Vătafu, Lepa şi Albert.

Eutin Bojin ne-a mai spus că, în aceste zile, sunt aşteptaţi să mai vină la Caransebeş încă cinci sau şase jucători, care să se alăture celor 11 care deja se antrenează pe stadionul din Balta Sărată. „Vreau să aduc la echipă jucători liberi de la Liga a II-a şi chiar din Liga I, în acest sens eu purtând deja discuţii cu Zoly Iasko pentru un fotbalist de la Viitorul Constanţa, pentru un împrumut de trei luni, cu opţiune de cumpărare. Miercuri (6 martie – n.n.), avem programat un meci de verificare la CS Drobeta Turnu Severin, oră la care eu aş vrea să avem deja conturat lotul în proporţie de 90 la sută, prilej cu care Jerry Gane îmi va da o listă cu jucători, de unde o să văd dacă putem alege câţiva. Marile avantaje cu aceşti sportivi sunt că, pe de o parte, ei sunt cu mult peste ceea ce avem noi la ora actuală, iar pe de alta, mare parte a salariilor acestora sunt plătite de cluburile de care aparţin”, a spus Eutin Bojin.

În ceea ce priveşte noul antrenor, impresarul FIFA mizează pe serviciile lui Stelian Gherman, însă, dacă acesta nu va reuşi să-şi rezolve în timp util problemele pe care le are cu clubul din Alba Iulia, Bojin are în vedere aducerea altui tehnician, o variantă fiind Aurel Şunda, de la Săgeata Năvodari, care deocamdată însă e indisponibil, din motive medicale. „Oricum, va fi un antrenor bun, unul care a pregătit o echipă cel puţin la nivelul Ligii a II-a, şi care a obţinut şi rezultate”.

Cu investitorii la echipă, a mai spus Eutin Bojin, nu sunt probleme, s-a discutat şi încă se mai discută. „Am vorbit cu domnul primar Marcel Vela, căruia aş vrea să-i adresez mulţumiri pe această cale pentru tot ceea ce a făcut pentru această echipă, pe care a susţinut-o şi s-a ţinut mereu de cuvânt când a fost vorba de bani. Dacă lucrurile vor decurge în continuare la fel din acest punct de vedere, şi eu cred că aşa se va întâmpla, în funcţie de această finanţare ne vom face şi noi planurile noastre. Mi-aş dori ca de acum înainte să nu mai întârziem salariile jucătorilor nici măcar cu o zi, iar după ce voi vedea echipa definitivată şi pe un făgaş normal, voi încerca să atrag şi alte fonduri aici, pentru că banii pe care-i dă Primăria nu sunt suficienţi”.

Referitor la restanţele pe care clubul le are la jucători şi care se ridică la cinci salarii, Eutin Bojin a spus că s-a discutat cu fotbaliştii, şi cu cei rămaşi, şi cu majoritatea celor care nu s-au mai întors la echipă dar mai au bani de primit, şi s-a ajuns la o înţelegere, respectiv s-a făcut o eşalonare a acestor plăţi.

Ca obiectiv, FC Caransebeş şi-a propus în primul rând redresarea din punct de vedere financiar, asta însemnând că până la 30 iunie clubul să nu mai aibă niciun fel de datorii, iar în al doilea rând, formarea unui lot de jucători, un nucleu de bază cu care, în campionatul viitor, să poată fi atacată promovarea în Liga a II-a. „Anul acesta, echipa, dacă joacă şi nu pierde, şi se nimereşte să fim acolo sus, noi n-o să ne dăm la o parte”, a mai spus Bojin. Un alt obiectiv, de data aceasta vizavi de disputarea meciurilor de pe teren propriu, ar fi ca, încă din prima etapă, să se joace pe Stadionul CFR, din Parcul Teiuş, care este stadionul oraşului şi unde impresarul FIFA speră să vină cât mai mulţi spectatori, mai ales dacă echipa va practica un fotbal frumos. În ceea ce priveşte omologarea stadionului, noul staff al echipei a făcut deja o Adresă la FRF, iar miercuri, 6 martie, era aşteptată vizita la Caransebeş a reprezentantului Federaţiei, în vederea omologării, fie chiar şi provizorie, a arenei din Teiuş.

Să mai spunem că, în momentul de faţă, după recâştigarea celor 4 puncte cu care a fost sancţionată, echipa FC Caransebeş ocupă locul IV în clasamentul Seriei a IV-a a Ligii a III-a, după Minerul Motru (21 de puncte), Millenium Giarmata (20 p) şi Flacăra Făget (18 p, echipă depunctată), gugulanii acumulând la sfârşitul turului 16 puncte.

În prima etapă a returului, FC Caransebeş va juca pe teren propriu cu CS Vladimirescu. Meciul este programat sâmbătă, 9 martie, de la ora….