Cu voinţă… CS Scorilo-Autocatania II – Voinţa Lupac 2-0 (1-0)


Aflat pe ultima sută de metri, campionatul Ligii a IV-a a programat miercuri, 18 mai, etapa cu numărul XXX, în cadrul căreia echipa Scorilo-Autocatania II Caransebeş a jucat, pe teren propriu, cu Voinţa Lupac, formaţie care, în ultimii ani, a emis mai mereu pretenţii de promovare în eşalonul superior. Pe o vreme frumoasă, dar pe un teren udat de o repriză de ploaie care a încetat însă imediat după începerea jocului, şi în prezenţa unui public neaşteptat de numeros, meciul a debutat într-o notă de echilibru. Încă din primele minute, însă, s-a văzut că ambele combatante pun tare ,,osul”, duelurile fizice disputându-se cu îndârjire, dacă nu chiar cu încrâncenare.

Scorul a fost deschis în minutul 15, la o fază în care Boureanu l-a angajat bine, în adâncime, pe Vireag, acesta a scăpat singur spre poarta oaspeţilor şi, ajuns în careu, l-a executat sec pe Petruţ. În continuare, jocul s-a desfăşurat cam pe aceleaşi coordonate, angajamentul fizic fiind pe primul plan. Cu un uşor plus la capitolul dominare teritorială, oaspeţii au stat mai mult în preajma careului caransebeşean, însă fazele cu adevărat periculoase la poarta lui Socaci au fost rare. Gazdele au avut o acţiune mai penetrantă în minutul 33, când, în urma unui corner executat de pe dreapta de Dovlete, Puşchiţă a trimis cu capul puţin pe lângă poarta lui Petruţ.

De remarcat însă a fost altceva, şi anume faptul că jucătorii Voinţei au căutat în permanenţă, cu obstinaţie parcă, contactul cu adversarii în zona din faţa careului gazdelor, prăbuşindu-se la cea mai mică atingere, ceea ce nici nu a fost prea greu, având în vedere că gazonul era ud. Astfel, în minutul 35, Nica a bătut o lovitură liberă de la 35 de metri, după un fault asupra lui Manea, rămasă însă fără rezultat, pentru ca, după patru minute, oaspeţii să beneficieze de o altă lovitură liberă, de la 20 de metri, şutul lui Brumar fiind prins, în doi timpi, de Socaci. Portarul caransebeşean a mai avut o intervenţie bună, respingând şutul de la numai 3 metri al aceluiaşi Brumar. Ultima lovitură liberă a primei reprize l-a avut ca autor pe Gideon, însă şutul acestuia din minutul 42, de la 20 de metri, central, a trecut mult peste poarta gazdelor.

Partea a doua a început în aceeaşi notă de dominare teritorială a oaspeţilor, şi de contraatacuri rapide ale caransebeşenilor. În minutul 47, după un fault asupra lui Gideon, ,,centralul” Dorian Micloşină a dictat lovitură liberă de la 19 metri, şutul bine plasat al lui Boterez fiind scos cu dificultate de Socaci, de lângă bară. După 3 minute, a fost rândul gazdelor să aibă o fază bună de poartă, şutul lui Boureanu, la colţul scurt, din interiorul careului, fiind prins de Petruţ. În minutul 53, Vireag a vrut să-i întoarcă lui Boureanu serviciul de la faza înscrierii golului caransebeşean, angajându-l perfect în careu, atacantul gazdelor, rămas singur cu portarul, a tras de la 14 metri, toată lumea a văzut gol, însă balonul a trecut pe lângă poartă.

Echilibrul numeric avea să se rupă în minutul 54, atunci când Păvălan a văzut al doilea ,,galben”, pentru un fault la mijlocul terenului. Cu un om în plus, oaspeţii şi-au înteţit presiunea asupra caransebeşenilor, fapt care l-a făcut pe tehnicianul Dan Doran să le strige de pe bancă, în repetate rânduri, elevilor săi să nu se retragă. În minutul 67, Boureanu a mai fost o dată la un pas de majorarea scorului, însă şutul său de la 14 metri, din poziţie bună, a trecut la câţiva centimetri de poarta lui Petruţ. La nici un minut de când a intrat în teren, luându-i locul lui Vireag, Vulpeş a avut şi el o bună ocazie de a înscrie, însă s-a grăbit, şutul său de la 10 metri, din unghi, trecând peste transversală.

Oaspeţii au avut şi ei două şanse de a egala, prima în minutul 80, când Brumar a fost bine angajat la 10 metri, însă Socaci a ieşit şi a blocat bine, şi a doua un minut mai târziu, şutul de pe dreapta al lui Vaştag, la colţul lung, trecând foarte aproape de bară. Imediat după aceea, Ivanici a făcut o cursă frumoasă pe stânga, a întors la Frenţ, cel care i-a luat locul lui Boureanu, şutul plasat al atacantului caransebeşean fiind respins spectaculos în corner de Petruţ. Scorul final a fost stabilit în minutele de prelungire, când acelaşi Frenţ nu avea să-l mai ierte pe goal-keeper-ul oaspeţilor, trimiţând cu capul în plasă cornerul executat de Vulpeş. Oaspeţii şi-au pus ultima speranţă de a marca măcar golul de onoare în lovitura liberă de la 20 de metri executată de Boterez, însă Socaci a prins cu siguranţă, spulberând orice îndoială în privinţa scorului.

Scorilo-Autocatania II: Socaci, Ştefănuţ, Urs, Covăsală, Flori, Ivanici, Păvălan, Puşchiţă, Dovlete, Vireag (Vulpeş), Boureanu (Frenţ); rezerve: David, P. Isac, Z. Isac, Belcotă. Antrenori: Dan Doran, Florin Bistrian.

Voinţa Lupac: Petruţ, Avram, Vişatovici, Mozici, Nica (Vaştag), Manea, Dicu, Burcea (Iancu), Teleagă (Boterez), Brumar, Ghideon. Antrenor, Claudiu Balaci.

A arbitrat la centru Dorian Micloşină, asistat la cele două linii de Emanuel Cicu şi Mihai Lungocea.

Observatori: Mircea Medar, Robert Căpăţână.