Cu un buget ciopârţit, Caransebeşul se împrumută pentru reţelele de gaz şi asfaltări


După cum se ştie, bugetele mai tuturor localităţilor din ţară au suferit ajustări majore ca urmare a măririlor de salarii din sectorul bugetar, a acordării vaucherelor de vacanţă, la care se adaugă defalcarea de TVA inclusiv de măsurile luate de guvern. Toate acestea fac ca bugetul municipiului Caransebeş să fie, anul acesta, mai mic cu 1,5 milioane de euro decât cel din 2017.

Bugetul de investiţii de anul trecut a fost de aproximativ un milion de euro. Anul acesta avem cu un milion şi jumătate de euro mai puţin faţă de anul trecut, dar asta nu înseamnă că nu vom acorda o felie din tortul acesta al bugetului şi investiţiilor. Mai mult decât atât, ne gândim serios să accesăm un credit, pentru că anul acesta dorim să demarăm proiectul de introducere a reţelelor de gaz în cartierele Teiuş, Valea Cenchii şi Gară. Discuţiile cu reprezentanţii celor care se vor ocupa de această investiţie au început deja. De asemenea, dorim să mai amenajăm câteva locuri de joacă şi, bineînţeles, să finalizăm investiţiile începute anul trecut, dar mai avem şi alte proiecte privind amenajarea şi înfrumuseţarea oraşului”, a spus primarul Felix Borcean.

Asfaltarea străzilor se va face parţial din bani de la bugetul local, şi parţial din creditul pe care îl va lua administraţia locală, a mai spus edilul municipiului. „Sunt în proiect aproximativ 13 kilometri dintr-o tramă stradală de 70 de kilometri, cât are oraşul, din care 6,5 kilometri vor fi modernizaţi, iar restul de 6,5 – reparaţi. Pe lângă aceste tronsoane, cred şi sper cu tărie că vor fi finalizate şi tronsoanele de drum pe care în momentul de faţă execută lucrări Hidroconstrucţia. Lumea e nemulţumită şi nerăbdătoare, există acel tronson din Ţarinei care nu este asfaltat, dar condiţiile meteo nu permit această operaţiune în momentul acesta, însă, cu siguranţă, când vremea o va permite, aceste lucrări vor demara şi se vor finaliza până la vară”, a adăugat Felix Borcean.

Pe lângă respectivul tronson, administraţia locală mai are în proiect şi alte străzi care trebuie reparate ori modernizate, pe care se va turna covor asfaltic.

Mădălina Doman