Cruce aurită, de 15.000 de euro, pe noua Catedrală


În curând, crucea de pe cupola principală a Catedralei Episcopale ,,Învierea Domnului” din municipiului de pe Timiş şi Sebeş va fi înlocuită. Cheltuielile pentru executarea şi montarea noii cruci metalice, aurite, care va avea o înălţime de 6 metri, se ridică la 15.000 de euro, sumă ce va fi acoperită, în părţi egale, din bugetul Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi din cel al municipiului Caransebeş. Sfinţirea noii Catedrale este programată să aibă loc în luna septembrie a acestui an. (C. Senco)

Crucea centrală amplasată pe cupola principală a Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” din Caransebeş va fi înlocuită. Cheltuielile pentru executarea şi montarea crucii metalice aurite, cu o înălţime de 6 metri, se ridică la suma de 15.000 de euro. La solicitarea P.S. Lucian, Episcopul Caransebeşului, suma va fi acoperită în părţie egale din bugetul Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi bugetul municipiului Caransebeş. „Ţinând seama că, în momentul de faţă, edificiul eclesial se află în stadiul finalizării şi îşi aşteaptă momentul istoric al sfinţirii, am luat act de dorinţa credincioşilor şi a preoţilor de a identifica o soluţie pentru evidenţierea crucii de pe cupola centrală a Catedralei, ţinând seama că aceasta străjuieşte prin poziţie şi arhitectură municipiul de pe Timiş şi Sebeş”, se arată în cererea adresată legislativului local din Caransebeş şi în cea adresată Consiliului Judeţean de către P.S. Lucian, Episcopul Caransebeşului.

La această oră, cupola catedralei este străjuită de o cruce din fontă, care reprezintă măreţia jertfei clerului, credincioşilor şi autorităţilor locale din eparhie, dar şi a înaintaşilor noştri din Banatul Montan.

Sfinţirea noii Catedrale este programată să aibă loc în luna septembrie a acestui an, eveniment la care vor lua parte numeroşi episcopi şi mitropoliţi, în frunte cu Prea Fericitului Daniel, Patriarhul României. (C. Senco)