Cristina Galescu, sportiva „Boboacă” de la „Traian Doda”


Odată cu venirea toamnei şi începerea anului şcolar, liceele îşi numără şi chiar îşi… aleg „bobocii”. La Colegiul Naţional „Traian Doda” din Caransebeş, după desfăşurarea tuturor probelor pentru desemnarea celei mai frumoase eleve care a trecut anul acesta pragul clasei a IX-a a acestei instituţii de învăţământ cu tradiţie în întreg Banatul, „Miss Boboc” a fost aleasă tânăra schioare şi atletă Cristina Galescu.

Mă simt onorată şi bucuroasă în acelaşi timp să ştiu ca am fost aleasă «Miss Boboc 2014», exact la o sută de ani de la inaugurarea Liceului «Traian Doda». De asemenea, doresc să le transmit sincere felicitări tuturor participanţilor, publicului care m-a susţinut, precum şi organizatorilor acestui frumos eveniment”, a declarat Kitty, vădit emoţionată, imediat după anunţarea câştigătorilor.

Cristina Galescu a sărbătorit cum se cuvine câştigarea titlului, bucuria ei fiind imortalizată în zecile de poze făcute alături de prieteni si colegi.

Tânăra caransebeşeană este o persoană sociabilă, zâmbeşte întotdeauna, are foarte mulţi prieteni şi prietene, precum şi o familie frumoasă, care a ştiut să-i fie alături atât la bine, cât şi la greu.

Cristina a crescut în climatul taberelor montane pentru copii, organizate pe Muntele Mic de către părinţii ei, Ana Maria şi Cornel Galescu. De altfel, tânăra elevă este membră a Clubului Montan din Caransebeş încă de la vârsta de trei ani.
Este pasionată de schi şi câştigătoare în mai multe etape competiţionale în zona Banatului Montan, dar şi de alpinism, având ascensiuni de nivel mediu în munţii autohtoni, precum şi în cei din Croaţia şi în Alpi.

Nu în ultimul rând, Kitty şi fratele ei Andrei Galescu, alături de ceilalţi apropiaţi ai lor, acordă o deosebită atenţie proiectelor ecologice de protejare a mediului înconjurător.

Mai mult, „Miss Boboc 2014” practică atletismul la Clubul Sportiv Şcolar din Caransebeş şi a obţinut o medalie de aur la Campionatele Naţionale de profil, în proba de ştafetă. De precizat că performanţa elevei de la Colegiul Naţional „Traian Doda” din Caransebeş s-a produs în decurs de o săptămână de la momentul când o altă tânără sportivă de performanţă a câştigat un titlu similar, tânăra atletă Nicoleta Cimpoieru obţinând mult-râvnitul titlu de „Miss Boboc 2014” la cealaltă instituţie de învăţământ de prestigiu din urbea de pe Timiş şi Sebeş, respectiv Colegiul Naţional „C.D. Loga”.

Să mai spunem că tinerele sportive se pregătesc sub coordonarea profesorilor Iuliana Popescu-Enache şi Marian Enache, cu implicarea fostului antrenor federal, în prezent consilier în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, prof. Cristian Dragomir.

Vasi POPESCU