Credință, recunoștință și istorie la TeregovaSub semnul acestei întreite cununi s-a aflat comunitatea teregoveană la sfârșit de noiembrie și început de decembrie. Astfel, joi, 30 noiembrie, după Sfânta Liturghie, așa cum se obișnuiește în fiecare an, în prezența unui număr mare de enoriași, a fost săvârșit parastasul preoților vrednici de pomenire, care au slujit de-a lungul timpului la altarul bisericii din Teregova.
Apoi, sărbătoarea Zilei Naționale a fost marcată la Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” printr-un program special, dedicat înfăptuitorilor Marii Uniri, pregătit de elevi pentru elevi, dar și pentru toate cadrele didactice participante. După cuvântul festiv al doamnei director Maria Damian, moderatorii evenimentului, elevii Ana Maria Berzescu, Ioan Alexandru Gherga și Nicolae Vetreș, din clasa a VIII-a, și-au adus o contribuție excelentă la desfășurarea cu succes a activității, care a îmbinat frumos sceneta clasei a VII-a, „Povestea Marii Uniri”, cu jocul de rol al elevilor din clasa a V-a, provocați să aducă în mijlocul nostru personalități ale trecutului, și momentul poetic susținut de elevele clasei a VI-a. În încheiere, elevii cei mai curajoși și doritori de competiție s-au întrecut în cadrul concursului Drumul spre Unirea tuturor românilor, desfășurat pe Platforma Kahoot. Primii clasați, declarați câștigatorii concursului, în aplauzele tuturor participanților, au fost Ana Berzescu, clasa a VII-a, Sebastian Sereș, clasa a V-a, și Maria Dragomir, clasa a VII-a.
Vineri, 1 decembrie, ne-am adunat în jurul tricolorului, în sfânta biserică, unde preotul paroh Simion Bica împreună cu preotul profesor Ioan Smultea au oficiat tradiționala slujbă de Te Deum, aducând laudă lui Dumnezeu și mulțumire făuritorilor unității naționale. În același loc, miercuri, 6 decembrie, la sărbătoarea Sf. Nicolae, în cadrul sfântului maslu de obște, credincioșii au primit întărire sufletească și trupească, pentru a întâmpina cu bucurie duhovnicească Praznicul Nașterii Domnului, care se apropie.
Prof. dr. Gabriela Violeta BICA