Corul „Ioan Teodorovici”, la 21 de ani


În urmă cu 21 de ani, în 18 februarie 1997, la Biserica Evanghelică din cartierul caransebeşean Nord, care era închiriată, preotul paroh Dumitrie Negrei și-a dorit să înfințeze un cor. În urma discuțiilor purtate cu prof. Mariana Ponețchi, aceasta s-a declarat de acord să dirijeze acest cor, căruia i s-a dat şi un nume – „Ioan Teodorovici”. Părintele Negrei a început să caute credincioși talentați şi cu dragoste în Dumnezeu, strângându-se astfel peste 25 de membri, printre care s-au regăsit Gheorghe Erimescu și subsemnatul.

Pe lângă răspunsurile date la Sf. Liturghie, acest cor a efectuat mai multe pelerinaje în țară. În data de 27 octombrie 2015, pe Str. Cazărmii s-a început construirea unei biserici cu hramul „Sf. Dimitrie”, paroh părintele Iacob Laurențiu. Corul de la Nord s-a transferat la această biserică, împreună cu părintele Negrei.

Joi, 15 februarie, acest cor s-a deplasat în Parohia Zlagna, satul părintelui Dimitrie Negrei, unde a participat la Slujba de vecernie din Postul Paștelui. A fost prezentă şi prof. Mariana Ponețchi, cea care nu l-a părăsit timp de 21 de ani, perioada de activitate a formaţiei artistice fiind sărbătorită cu această ocazie.

La anumite sărbători, prof. Mariana Ponețchi mai dirijează și Corul catedral „Gheorghe Dobreanu” al Catedralei Sf. M. Mc. Gheorghe, iar la anumite festivaluri, ambele coruri, reunite.

Ștefan ISAC