Constantin Daicoviciu, şantier în lucruRecent, administraţia din Constantin Daicoviciu a emis Ordinul de începere a lucrărilor la obiectivul „Modernizare străzi şi drumuri comunale”. După cum ne-a spus primarul Daniel Boambeş, este vorba despre o investiţie importantă pentru localitate, respectiv asfaltarea a 9,5 kilometri de străzi din satele aparţinătoare Peştere, Mâtnicu Mare şi Maciova.
„Este o lucrare mare, o finanţare importantă pentru comuna noastră. În felul acesta se încheie asfaltarea întregii reţele stradale din Constantin Daicoviciu, care măsoară 28 de kilometri. De asemenea, în comună se efectuează şi alte lucrări, şi mă refer aici la realizarea reţelei de alimentare cu apă, aflată la această oră în stadiu avansat de execuţie, la fel şi lucrările de asfaltare a 9,5 kilometri de drumuri vicinale, unde, după aşternerea pietrei sparte, se va trece la operaţiunea de asfaltare. În perioada următoare vor fi demarate şi lucrările de execuţie a reţelei de canalizare în localităţile Căvăran, Maciova, Mâtnicu Mare şi Peştere, pentru care am emis Ordinul de începere a lucrărilor încă din luna martie. Cu toate acestea, firma care a câştigat licitaţia a suspendat activităţile datorită instituirii Stării de urgenţă”, a mai spus Daniel Boambeş.
Edilul a mai precizat că în comună se mai execută şi alte lucrări, finanţate din fonduri europene sau cu bani de la bugetul local, amintind amenajarea Bazei sportive sau a Complexului de agrement din Căvăran. Pe lângă aceste proiecte aflate în derulare, echipa din Primărie lucrează la implementarea altora, care vor intra în stadiul de execuţie în perioada următoare, a dat asigurări primarul comunei.
Bianca METEŞ