Consilieri locali, buni de plată


Instanţele de judecată au respins, prin decizii definitive şi irevocabile, acţiunile formulate de Matei Armaş-Cioflec, Mihai Minea, Ion Gheorghe Ştefan şi Maria Nicolcioiu, prin care cei patru aleşi au contestat două Hotărâri ale legislativului local, adoptate în urmă cu patru ani, respectiv cele prin care au fost aprobate procesele-verbale de recepţie pentru lucrările la Orăşelul Copiilor din Parcul Teiuş şi pentru asfaltarea unor străzi din municipiu.

Cei patru consilieri locali, care, la acea vreme, făceau parte din PDL, au considerat că nu era de competenţa acestui for să aprobe recepţia investiţiilor respective, fapt pentru care au şi contestat în contencios administrativ cele două decizii. Instanţa a dat însă câştig de cauză municipalităţii, iar cei patru contestatari ai Hotărârilor de consiliu sunt nevoiţi să plătească acum cheltuielile de judecată şi de executare silită, în valoare totală de peste 9.000 de lei.

Unul dintre consilieri, Matei Armaş-Cioflec, cel mai vehement contestatar al celor două Hotărâri în 2008, a înştiinţat deja, în mod oficial, legislativul local că este dispus să plătească partea care îi revine din aceste cheltuieli, adică peste 2.000 de lei. Pentru că administraţia locală a cerut executarea sumei de bani, Armaş-Cioflec a solicitat executorului judecătoresc să-i introducă în procedura de executare silită şi pe ceilalţi trei consilieri, pentru a se acoperi integral suma care trebuie plătită Consiliului Local, o decizie în acest sens urmând a fi dată tot de instanţă. (S. Berger)