Colinde în memoria eroilor


În după-amiaza zilei de 19 decembrie, a avut loc la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeş tradiţionala manifestare „Alaiul colindătorilor”, aflată la a V-a ediţie. Nouăsprezece cete de colindători din mai multe zone ale eparhiei i-au colindat pe cei prezenţi, veniţi în număr mare în Catedrala din Caransebeş.

La manifestare a participat Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, alături de membrii Permanenţei Consiliului Eparhial, chiriarhul oferind daruri tuturor colindătorilor. În fiecare an, această manifestare ia amploare, de fiecare dată cetele de colindători fiind tot mai numeroase.

Iniţiatorul manifestării a fost Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, care participă în fiecare an, în duminica dinaintea Naşterii Domnului, la acest alai al colindului românesc, organizat dintru început în memoria eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, în semn de recunoştinţă şi pomenire pentru cei care s-au jertfit pentru ca bunul colind să răsune în libertate. (S. Berger)