Distracţie mare pe Muntele Mic


Castigatori muntele mic

Distracţie mare pe Muntele Mic

cupa muntele mic 1La sfârşitul săptămânii trecute, Muntele Mic a fost luat cu asalt de sute de iubitori ai sporturilor de iarnă, şi nu numai. De vineri până duminică, pe pârtii au avut loc concursuri de schi, dar oaspeţii au avut parte şi de distracţie cât încape. Manifestarea care i-a atras aici a fost Cupa Muntele Mic la schi, acţiune ajunsă la cea de a V-a ediţie. Prima probă de concurs, respectiv cea de Slalom uriaş, a avut loc sâmbătă şi a fost urmată de Carnavalul Costumelor, desfăşurat la baza pârtiei „Nordica”, de la ora 17. De la ora 19, a avut loc un pelerinaj cu torţe la Crucea Eroilor, tot pe pârtia „Nordica”, urmat de festivitatea de premiere, dans în aer liber, muzică şi, fireşte, de multă bună-dispoziţie.

În ultima zi a competiţiei, duminică, 17 februarie, la ora 10 s-a dat startul în proba de Slalom special – Cupa de Vest, după care, de la ora 13, a avut loc festivitatea de premiere a acestei întreceri.

Pe Muntele Mic au fost prezenţi peste 130 de concurenţi din Reşiţa, Caransebeş, Oţelu Roşu, Lugoj, Timişoara, Arad, Sibiu, Oraviţa şi din zona Masivului Straja, din judeţul Hunedoara. Lor li s-au alăturat la distracţie alte câteva sute de turişti aflaţi pe munte. Toţi concurenţii au primit premii, iar câştigătorii au fost recompensaţi cu cupe şi premii în bani şi material sportiv.

În continuare, vă prezentăm câştigătorii, pe categorii de vârstă.

Copii, până la 7 ani, băieţi: 1. Andrei Popa; 2. Alex Martinescu; 3. Teodor Micşa; fete: Luiza-Maria Zahlik.

Categoria 7-10 ani, băieţi: Erwin Schmelas, Andrei Galescu, Cristian Bălan; fete: Ana-Maria Liulica, Raisa Doran, Silvia Popa.

Categoria 10-14 ani, băieţi: Andrei Doran, Alvin Cizmaş, Marco Guldea; fete: Iulia Voiţ, Cristina Galescu, Anlee Racolţa.

Categoria 14-18 ani, băieţi: Călin Gheorghişan, Raul Cojocaru, Vlad Popescu; fete: Andreea Secoşan, Oana Bezergheanu, Alexandra Antal.

Categoria 18-40 de ani, masculin: Dani Brăteanu, Cristian Paici, Ciprian Gaica; feminin: Nicoleta Poşircă, Bianca Sasu, Anişoara Cocie.

Masculin, peste 40 de ani: Lucian Muntean, Călin Schmelas, Mihai Maralescu.

Feminin, peste 40 de ani: Codruţa Secoşan, Tatiana Liulica, Codruţa Cizmaş.

Să mai spunem că la ediţia din acest an s-a consemnat şi un eveniment special, prin participarea a trei generaţii – bunic, tată şi nepot – dintr-o singură familie, respectiv Dan Paici, care a fost premiat pentru cel mai popular costum, Cristian Paici, ocupantul locului II la categoria 18-40 de ani, şi Vlad Paici – cel mai tânăr participant, la numai doi ani şi jumătate.

Conform declaraţiei lui Cornel Galescu, viceprimarul municipiului Caransebeş şi preşedintele Clubului Montan, această cea de a V-a ediţie a fost una dintre cele mai reuşite ale Cupei Muntele Mic la schi.

Competiţia a fost organizată de Primăria Caransebeş şi Clubul Montan din municipiul de pe Timiş şi Sebeş.

Sonia BERGER