Cerc de pictură la ,,Hobby creative”


În incinta magazinului „Hobby creative”, situat vizavi de Liceul Pedagogic „C.D. Loga” din Caransebeş, funcţionează de câteva zile un Cerc de pictură. Studiile teoretice şi practice le sunt asigurate participanţilor de prof. Dorina Stoica şi prof. Roxana Andrei. „Copiii iau aici lecţii de pictură, modelaj, învaţă să confecţioneze bijuterii, mărţişoare, să picteze pe sticlă, pe ceramică, iar materialele folosite de noi sunt profesionale”, ne-a declarat prof. Dorina Stoica. Unul dintre copiii înscrişi, Ionuţ, face eforturi mari pentru a ajunge la cursuri. El locuieşte cu familia în Teregova, acolo unde este şi elev în clasa a VII-a. Pentru că este deosebit de talentat la desen, el face naveta la Caransebeş. „Îmi place mult să desenez şi să pictez, dar până acum n-am fost îndrumat în mod special de niciun profesor, iar aici îmi place mult tot ceea ce fac, şi, dacă doamna îmi dă de lucru şi acasă, de fiecare dată vin cu temele făcute”, susţine Ionuţ.

Cercul de pictură este frecventat în general de copii, dintre care cei mai mici au doar 4 ani. Din această categorie de vârstă face parte Maria, care la prima oră a ţinut să precizeze că vrea sa picteze un inorog. Nu numai cei mai tineri încearcă să-şi aprofundeze studiile de desen, ci şi adulţii. La această oră, la cursuri se prezintă cu regularitate şi două doamne, una dintre ele de 35 de ani, cea de-a doua, în vârstă de 46 de ani. „Ne ocupăm, la cerere, şi de pictarea pereţilor unor instituţii, spre exemplu spitale, dar şi altele, precum şi de pictarea pereţilor camerelor pentru copii”, a mai adăugat prof. Dorina Stoica.

Tariful pentru o lună de cursuri este de 100 de lei, dar în cazuri speciale, acolo unde există talent şi dorinţă de muncă reale, dar nu sunt posibilităţi materiale, cele două profesoare nu pretind decât seriozitate.

Carmen SENCO