„Centralul” Roberto Svatsinka, făcut KO la Bozovici!Un eveniment nedorit s-a petrecut duminică, 30 septembrie, la meciul dintre Nera Bozovici şi Viitorul Caransebeş, partidă contând pentru etapa a patra a Ligii a IV-a. La scorul de 0-2, în minutul 72 meciul a fost oprit, ca urmare a agresării arbitrului de centru Roberto Svatsinka. La o fază care nu anunţa nimic deosebit, pe un atac al gazdelor, Drăgoi, de la Caransebeş, a fost faultat, acesta a ripostat, iar Ion Adamescu, de la gazde, a intrat într-un dialog cu arbitrul, acesta l-a avertizat pe jucătorul Bozoviciului că îi va arăta cartonaşul galben, după care Adamescu s-a apropiat de Svatsinka şi l-a lovit cu capul în gură. Centralul partidei s-a prăbuşit pe gazon, a intervenit şi medicul delegat pentru acest meci, iar după câteva minute în care i s-au acordat îngrijiri, Roberto Svatsinka, împreună cu observatorii Silviu Haramuz şi Marian Meşinschi au luat hotărârea să oprească întâlnirea şi să-i trimită pe jucători la vestiare. Îndată după aceea, Roberto Svatsinka s-a deplasat la Postul de Poliţie Bozovici pentru a depune plângere împotriva lui I. Adamescu.
După cum spuneam, înainte ca acest eveniment să aibă loc, scorul era 2-0 pentru caransebeşeni, prin golurile înscrise de Negoescu, în minutul 17, care a reluat cu capul, de la 6 metri, lovitura de colţ executată de pe partea dreaptă de Nicola, şi de Nicola, în minutul 35, acesta beneficiind de o pasă venită de pe dreapta, de la Nicoară, reluată imparabil, cu latul, de la 10 metri, în poarta lui Apăvăloaei.
Dacă prima repriză a fost controlată de oaspeţi, în partea a doua, cei de la Bozovici s-au văzut mai mult în joc, însă nu au reuşit să-şi creeze mari situaţii de a înscrie.
Atmosfera s-a tensionat după aproximativ o oră de joc, când faulturile comise de jucătorii ambelor echipe s-au intensificat, totul culminând cu un fault dur asupra lui Negoescu, care a stat minute bune întins pe gazon, atunci creându-se şi un meleu, adversarii ţinându-şi cu greu nervii în frâu şi adresându-şi cuvinte grele unii altora. Pe acest fond, a avut loc şi agresiunea asupra lui Drăgoi, cea care a declanşat conflictul în urma căruia Roberto Svatsinka a fost lovit de către I. Adamescu.
Sorin ROGOZ