Cea mai mare fabrică de celuloză şi hârtie din Europa va fi construită la Caransebeş


Dacă lucrurile merg bine,

Cea mai mare fabrică de celuloză şi hârtie din Europa va fi construită la Caransebeş

La întâlnirea care a avut loc săptămâna trecută, cu ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, care s-a aflat la Reşiţa şi la Caransebeş, preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, a declarat că e foarte posibil ca în municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului să se realizeze o investiţie extrem de importantă, nu doar pentru oraş, ci pentru întreg judeţul. Conform declaraţiilor lui Sorin Frunzăverde, este vorba despre o fabrică de celuloză şi hârtie care va crea noi locuri de muncă nu doar pentru gugulani, ci pentru toţi cărăşenii.

Suntem în negocieri pentru ca pe un teren al Consiliului Judeţean aflat la Şesu Roşu, care a aparţinut fostei Unităţi militare, să amplasăm ceea ce se va concretiza probabil în cea mai mare fabrică de celuloză şi hârtie din Europa şi care va valorifica tot ce înseamnă masă lemnoasă numită de către forestieri «căzătură», adică resturi de la exploatare, precum şi praf de marmură, care se găseşte cu prisosinţă în judeţ. Este o investiţie care creează 300 de locuri de muncă, dar care, în realitate, va da de lucru pe orizontală, în tot judeţul, pentru câteva mii de cetăţeni”, a spus Sorin Frunzăverde.

Cel mai probabil, terenul urmează să fie concesionat, iar o firmă importantă ar putea construi fabrica, pe o finanţare internaţională. Preşedintele Consiliului Judeţean a mai afirmat că nu este încă în măsură să ofere detalii în momentul de faţă, pentru că iniţiativa nu este încă concretizată, dar, la capitolul finanţare, s-au făcut paşi semnificativi în acest sens, iar fabrica va fi, cu siguranţă, şi cea mai modernă de acest tip.

Sonia BERGER