Cartonaşe, goluri, tot tacâmul…


Metalul Oţelu Roşu – Scorilo-Autocatania II 2-1 (0-0)

Un meci al orgoliilor – aşa se anunţa întâlnirea de sâmbătă, 2 aprilie, contând pentru etapa a XX-a a Ligii a IV-a, dintre echipele celor două oraşe vecine: Caransebeş şi Oţelu Roşu. Iar previziunile n-au fost deloc exagerate, partida găzduită de Stadionul ,,Vichente Birău” având de toate: cartonaşe – şi galbene şi roşii –, nervi, dar mai ales trei goluri înscrise la momentul oportun pentru a condimenta cu sare şi piper meciul.

Cei care s-au instalat la cârma jocului au fost caransebeşenii, în primele cinci minute oaspeţii având nu mai puţin de patru cornere, fără a pune însă în pericol poarta apărată de Semenescu. După ce şi-au mai revenit din şocul provocat de asediul băieţilor antrenaţi de Dan Doran, gazdele au replicat cu un contraatac tăios, purtat pe centru, însă încercarea lui Enache de a-l loba pe Turnea a eşuat, mingea trecând pe lângă poartă. În minutul 6, pe un atac prelungit al caransebeşenilor, Bona a pus latul, de la 18 metri, la o centrare venită de pe stânga, însă Semenescu a prins cu uşurinţă balonul. Trei minute mai târziu, acelaşi Bona a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, Dovlete a trimis cu capul peste goal-keeper-ul gazdelor, ieşit pe centrare, mingea fiind scoasă de pe linia porţii de fundaşii Metalului.

O bună bucată de vreme s-a jucat la mijlocul terenului, e drept, cu o încrâncenare neaşteptată, născută din orgoliile celor două echipe din oraşe vecine, însă fazele de poartă cu adevărat periculoase au lipsit. Ar fi de consemnat ocazia lui M. Borugă, din minutul 42, când mijlocaşul gazdelor nu a reuşit să agaţe, de la numai 8 metri, o centrare venită de pe partea dreaptă, în poziţie de singur cu portarul.

Partea a doua a meciului a fost şi mai echilibrată, şi mai spectaculoasă decât prima. În minutul 49, Bona l-a angajat bine, pe axul central, pe Lepa, însă şutul acestuia, de la 18 metri, a trecut pe lângă poartă. Scorul a fost deschis în minutul 58, din penalty, în urma unui fault al lui Urs asupra lui Păun, în suprafaţa de pedeapsă, ,,centralul” Rafael Lupu arătând fără ezitare punctul cu var. A executat I. Borugă, în stânga portarului, fără speranţe pentru caransebeşeanul Turnea. Oaspeţii au continuat să atace, în căutarea golului egalizator, însă lovitura de cap a lui David, din minutul 66, de la 9 metri, nu a nimerit poarta. Odată cu scurgerea timpului, caransebeşenii au devenit tot mai nervoşi, ,,centralul” Lupu ,,îngălbenind” aproape toată linia de fund şi mijlocul echipei din municipiul de pe Timiş şi Sebeş.

Oaspeţii au rămas în zece oameni în minutul 72, când Ştefănuţ a văzut al doilea cartonaş galben, pentru proteste. ,,Oţelarii” au mai avut o ocazie în minutul 77, când, după o bâlbâială în careul caransebeşean, Marcos a tras din întoarcere, Turnea respingând spectaculos, cu pumnii. Egalitatea numerică s-a restabilit în minutul 80, când şi portarul Semenescu a văzut cartonaşul roşu, pentru fault şi injurii aduse unui adversar.

Oaspeţii au atacat cu toate liniile, însă egalarea a întârziat să vină. În minutul 82, Vulpeş a driblat în careu până a fost deposedat la 11 metri, pentru ca, în minutul 86, mingea ştearsă cu capul de Frenţ, de la 6 metri, să treacă puţin pe lângă poartă. Golul caransebeşenilor a fost înscris de David, în minutul 88, când, după o pasă primită de la Bona, a tras de la 14 metri, lăsându-l fără replică pe juniorul Oprea, înlocuitorul lui Semenescu. Scorul final a fost stabilit în minutele de prelungire, pe un contraatac al gazdelor, Marcos scăpând singur pe stânga şi şutând de la 14 metri, în colţul lung al porţii apărate de Turnea.

Metalul Oţelu Roşu: Semenescu (Oprea), Ciocan, Enache, Păun, Dogaru, Nedelcea (Marcos), Moldovan, M. Borugă, I. Borugă, Panţir, Marco; rezerve: Galea, Stavarache, Boghian, Găină. Antrenor, Contantin Marcu.

Scorilo-Autocatania II: Turnea, Ştefănuţ, Urs (David), Covăsală, Puşchiţă, Ivanici, Bona, Lepa, Dovlete (Vulpeş), Ispas, Frenţ; rezervă, Bordânc. Antrenori, Dan Doran, Florin Bistrian.

A arbitrat la centru Rafael Lupu, asistat la cele două linii de Andrei Căluşeru şi Cristian Voina.

Observatori: Gheorghe Balaj şi Constantin Drăgan.

  • În întâlnirea juniorilor, gazdele s-au impus cu scorul de 4-1.

Celelalte rezultate ale etapei: Moldo-Forest Moldova Nouă – Muncitorul Reşiţa 0-2; Bistra Glimboca – Gloria Reşiţa 0-1; Hercules Băile Herculane – Voinţa Lupac 1-4; Nera Bozovici – Viitorul Vermeş 3-2; A.S. Oraviţa – Recolta Berzovia 0-1; A.S. Berzasca – Prolaz Karasevo 4-2; Metalul Bocşa – Minerul Anina 0-1; CFR Era Club Caransebeş a stat.

Caransebeşenii ocupă în acest moment locul 10 în clasament, cu 24 de puncte.

În etapa viitoare, a XXI-a, programată sâmbătă, 9 aprilie, vor avea loc meciurile: Minerul Anina – CFR Era Club Caransebeş; Voinţa Lupac – Metalul Oţelu Roşu; Viitorul Vermeş – Moldo-Forest Moldova Nouă; Prolaz Karasevo – A.S. Oraviţa; Scorilo Autocatania II Caransebeş – Nera Bozovici; Muncitorul Reşiţa – Metalul Bocşa; Gloria Reşiţa – Hercules Băile Herculane; Recolta Berzovia – Bistra Glimboca; A.S. Berzasca stă.

Pagină realizată de Sorin ROGOZ