Şi caransebeşenii au avut Termopilele lor. La Reşiţa… 1


resita caransebes 2

CS Metalul Reşiţa – FC Caransebeş 1-2 (1-2)

Chiar dacă meciul a început pe reţelele de socializare încă cu câteva zile în urmă, în teren partida dintre Metalul Reşiţa şi FC Caransebeş, contând pentru etapa cu numărul 21 a Ligii a II-a, s-a disputat abia sâmbătă, 21 martie, pe Stadionul „Mircea Chivu” din Valea Domanului. Şi, în ciuda încercărilor repetate de minimizare a importanţei acestei întâlniri venite din partea gazdelor, miza a fost totuşi una mare, având în vedere că în tribune au luat loc aproximativ 700 de spectatori, cu mult peste media cu care era obişnuită arena reşiţeană. De remarcat că, dintre aceştia, 100 au venit de la Caransebeş cu două autobuze şi că au avut o atitudine demnă de toată lauda, gugulanii rezumându-se doar la a-şi încuraja favoriţii, fără a răspunde celor două sau trei provocări lansate de galeria-gazdă, care, la rândul ei, s-a liniştit, ceea ce nu poate fi decât în avantajul fotbalului cărăşean, astfel că preconizatul duel dintre ele nu a mai avut loc.

Prima ocazie a partidei şi-au trecut-o în cont gazdele, în minutul 11 Szabo pătrunzând pe partea stângă şi înaintând până în careu, el fiind deposedat în ultimul moment de Artean, care a trimis în corner.

În minutul 16, Săulescu a pătruns pe extrema dreaptă, a depăşit doi fundaşi reşiţeni, după care, intrat în careu, a fost cosit de Tătaru, arbitrul Marius Chioran arătând fără ezitare punctul cu var. Penalty-ul a fost executat de Stoica, în dreapta lui Zimmermann, care s-a văzut nevoit să scoată mingea din plasă.

În minutul 25, autorul primului gol a fost faultat la 22 de metri lateral-dreapta, lovitura liberă executată de Artean, puternic, păcălindu-l pe Zimmermann, mascat de zid şi incomodat de soarele care îi bătea în ochi, ducând scorul la 2-0 pentru oaspeţi. Tânărul jucător caransebeşean a dedicat golul memoriei mamei sale, trecută în nefiinţă nu cu multă vreme în urmă.

În continuare, jocul s-a desfăşurat mai mult la centrul terenului, cu câteva mici excepţii, una dintre acestea înregistrându-se în minutul 33, când Goşa l-a faultat pe Szabo la 18 metri, lovitura liberă bătută excelent de Buhăescu, în vinclul din stânga al porţii apărate de Pascal, făcând ca tabela de marcaj să arate 1-2.

După gol, reşiţenii au reintrat în joc, însă, cu toate acestea, tot caransebeşenii au fost mai periculoşi la fazele de poartă. În minutul 35, Tomozei a fost faultat de Cristian, lateral-stânga, la 22 de metri, lovitura liberă executată de Lupu direct, la colţul scurt, fiind respinsă de Zimmermann în corner. În penultimul minut al primei reprize, Săulescu a driblat doi fundaşi reşiţeni în careu, a întors până la Stoica, însă acesta a şutat slab, pe jos, iar goal-keeper-ul gazdelor a reţinut.

Repriza a doua a început cum nu se poate mai prost pentru caransebeşeni. În minutul 52, Stoica a făcut un fault inutil la mijlocul terenului, asupra lui Feher, Chioran i-a arătat cartonaşul galben, care s-a dovedit a fi al doilea, astfel că jucătorul transferat în această iarnă de la Reşiţa a părăsit terenul. În minutul 55, caransebeşenii au mai avut o fază de atac, printre ultimele, deoarece în continuare gazdele, cu un om în plus, au dominat partida, atunci când Artean, aflat pe partea stângă, a trimis lung pe dreapta, la Lupu, acesta a întors în centru la Boştină, care, de la 10 metri, a şutat puternic, fiind contrat în ultimul moment de un fundaş reşiţean, balonul ducându-se în corner.

Pe fondul dominării teritoriale a rosso-nerilor, una sterilă însă, chiar dacă presiunea exercitată timp de aproape jumătate de oră a fost una extrem de puternică, caransebeşenii apărându-se uneori eroic, în primul minut de prelungire dictat de Chioran, Artean a scăpat pe dreapta şi, talonat de A. Ionescu, a şutat de la 18 metri, plasat, însă Zimmermann a reuşit să reţină.

În minutul 90+3 s-a petrecut o fază controversată, Buhăescu prăbuşindu-se în careul caransebeşean, de lângă Ionuţ Stancu, „centralul” Chioran nu a dat nimic, însă la insistenţele asistentului de pe acea parte, a arătat până la urmă punctul cu var. Lovitura de pedeapsă a fost executată de Feher, în dreapta portarului, însă Pascal a reuşit să respingă, năruind astfel speranţele clubului reşiţean, de la care a fost îndepărtat, în termeni nu tocmai eleganţi, în această iarnă.

Imediat după meci, antrenorul principal al gugulanilor, Alin Artimon, a coborât din tribună, şi-a îmbrăţişat jucătorii, după care, cu toţii, s-au dus să salute „Magica Balta”, o galerie care s-a comportat admirabil pe tot parcursul meciului.

„S-a terminat, a ieşit bine pentru noi, suntem mulţumiţi… Am muncit foarte mult, am început din decembrie, împreună cu prof. Alin Artimon, am reconstruit echipa aproape de la zero şi roadele încep să apară, avem patru meciuri fără înfrângere, cred că într-un clasament al returului suntem pe primul loc. Suntem pe o pantă ascendentă, din păcate etapele au fost puţine şi nu putem să intrăm în play-off. Obiectivul nostru era oricum salvarea de la retrogradare şi cred că suntem în grafic. Am plecat cu un deficit de cinci puncte faţă de următoarea clasată şi cred că acum avem cinci puncte peste ea, şi cred că asta spune tot despre ceea ce s-a întâmplat la Caransebeş în aceste trei luni. S-a muncit, iar rezultatele se văd pe teren. Jocul de azi a fost unul bun, nu pot să-l numesc derby datorită faptului că gazdele consideră că suntem o echipă mică, ei au derby cu Steaua şi cu Dinamo, din păcate trăiesc din amintiri, nu se raportează la nivelul la care sunt, dar din punctul nostru de vedere a fost un derby. Unul care azi a ieşit bine pentru noi. Ne-am luat revanşa pentru meciul din tur, când am suferit o înfrângere meritată. Vreau să mulţumesc inimoşilor noştri suporteri, care au venit în număr mare şi au dominat fondul sonor al acestei partide, încurajând băieţii din minutul 1 până în minutul 90. Merită toate felicitările, ei, echipa, conducerea tehnică şi toţi cei care sunt angrenaţi în această echipă. Puţini, dar inimoşi”, a declarat după meci Cosmin Popovici, preşedintele clubului FC Caransebeş.

FC Caransebeş: Pascal, Tomozei, Goşa, Dinu, Cotigă (min. 46, Stancu), Artean, Lupu (77, Roman), Stoica, Pârvu, Săulescu, Boştină (73, Stoianof); rezerve: Coca, Barbu, Birău, Suru. Antrenori: Alin Artimon, Alin Paleacu.

Metalul Reşiţa: Zimmermann, R. Cristian (46, Cl. Ionescu), Dandea, Tătaru, Aniţoiu, Bărbulescu (58, A. Ionescu), Feher, Vasile, Szabo, B. Szijj (63, Manole), Buhăescu; rezerve: Ciucă, Hlinca, Popescu, Creţu. Antrenori: Daniel Opriţa, Cristian Apostol.

A arbitrat la centru Marius Chioran (Cluj-Napoca), asistat la cele două linii de Andrei Roman (Târgu Neamţ) şi Florin Cosma (Piatra Neamţ).

Observatori: Dan Jiga (Bistriţa) şi Constantin Pintilie (Râmnicu Vâlcea).

Sorin ROGOZ

resita caransebes 3resita caransebes 5andrei arteancosmin popovicimagica balta 1


Un gând despre “Şi caransebeşenii au avut Termopilele lor. La Reşiţa…

  • Petru Fuchs

    Se vede că SORIN ROGOZ este un mare ziarist premiat pe ţară cu puţină vreme în urmă! Să scrii cronica aceluiaşi meci, cu aceleaşi cuvinte şi în „caon” şi în „arena” şi în „reper24” şi în „7 zile” este o adevărată performanţă! Aşa e dacă au învins gugulanii, de era invers să vezi ce ediţii speciale scoteau marii jurnalişti sportivi din Reşiţa!

Comentariile sunt închise.