Caransebeşul, victorie fierbinte la Bocşa


Metalul Bocşa – Viitorul 1913 Caransebeş 2-6 (0-4)

După ce în etapa a XIX-a Ligii a IV-a gugulanii au stat, amânându-şi partida cu Foresta Armeniş, în runda cu numărul 20, caransebeşenii au evoluat sâmbătă, 28 aprilie, în deplasare, la Bocşa. Cu toate că meciul s-a desfăşurat pe o căldură sufocantă, în tribune au luat totuşi loc câteva zeci de spectatori, care, cu siguranţă, nu au regretat alegerea făcută, cele două echipe oferind un adevărat spectacol pe gazon.

Prima ocazie şi-au trecut-o în cont gazdele, în chiar primul minut de joc Isarie, angajat pe stânga, a avansat, însă şutul său de la 16 metri nu a avut forţă, iar Birăescu a reţinut în doi timpi.

Oaspeţii nu au rămas datori, iar în minutul 7 Avramovici l-a angajat, pe dreapta, pe Nicola, care a trecut de Marişescu şi a centrat la semiînălţime, Imbre a pus latul la 8 metri, însă mingea s-a dus puţin peste poarta lui Gh. Călin. Două minute mai târziu, caransebeşenii au beneficiat de o lovitură liberă obţinută de Nicola, mingea a ajuns la Neagu, şutul excelent, de la 20 de metri, al acestuia, fiind reţinut în doi timpi de portarul bocşean.

Gugulanii au deschis scorul în minutul 14, în urma unei faze în care Avramovici a expediat o pasă filtrantă până la Ciucur, iar acesta, la 10 metri de poartă, l-a driblat pe Gh. Călin şi a trimis în plasă.

Bocşenii au avut şi ei o fază din care puteau înscrie, în minutul 17, însă lovitura liberă de la 30 de metri executată de Arimiea, înşelător, a trecut la câţiva centimetri de transversala porţii gugulane.

Oaspeţii şi-au mărit avantajul în minutul 19, când Bloju i-a pasat în adâncime lui Nicola, pe stânga, Gh. Călin a ieşit, iar atacantul gugulan a trimis elegant, de la 10 metri, o scăriţă care s-a oprit în plasa porţii bocşene. Caransebeşenii mai puteau să înscrie o dată trei minute mai târziu, atunci când Nicola l-a angajat bine, pe stânga, pe Neagu, însă acesta, la doar 8 metri de poarta adversă, nu a lovit bine balonul, iar goal-keeper-ul bocşean a respins.

În minutul 22 oaspeţii s-au desprins pe tabela de marcaj, după ce Neagu a trimis, de pe stânga, o diagonală de 40 de metri în careul bocşean, care l-a găsit pe Avramovici la 10 metri, iar acesta l-a fentat pe Gh. Călin şi a trimis sec în plasă.

Gugulanii au trecut din nou pe lângă gol în minutul 28, în urma unei faze în care Imbre i-a pasat, pe stânga, lui Neagu, şutul acestuia de la 16 metri, pe jos, la colţul lung, întâlnind bara porţii bocşene.

În minutul 39, gazdele puteau reduce din diferenţă în urma unei pătrunderi pe stânga a lui Isarie, şutul acestuia, de la 14 metri, fiind respins spectaculos de Birăescu.

Scorul pauzei a fost stabilit în minutul 41, după ce Ciucur, care a primit pe dreapta, în careu, a trimis în bară, mingea revenită în teren fiind reluată cu capul, de la 8 metri, de Nicola, în plasa porţii bocşene.

Nici nu au apucat bine gugulanii să-şi ocupe poziţiile în teren după pauză, că, la două minute după reluare,  Anghel a trimis puternic de la 30 de metri, Socaci, intrat între buturile caransebeşene, a respins în faţă, iar Al. Călin, pe fază, a trimis cu latul, de la 4 metri, în poarta gugulană.

Gazdele au avut o perioadă bună, în care au dominat jocul, iar în minutul 50, după un fault al lui Imbre la Isarie, Cătălin Roman a dictat lovitură liberă de la 18 metri, şutul plasat, pe lângă zid, al lui Benke, fiind reţinut de Socaci.

Oaspeţii au făcut o fază frumoasă în minutul 60, când Avramovici a executat un corner de pe stânga, Dumitru, aflat la marginea careului, a trimis cu capul, pe dreapta, până la Neagu, şutul năprasnic al acestuia, pe jos, la colţul scurt, fiind parat de Gh. Călin. În minutul 71, gugulanii puteau să-şi mărească avantajul, după ce Ciucur, aflat pe aripa dreaptă, i-a trimis în careu lui Nicola, şutul acestuia de la 12 metri depăşindu-l pe Gh. Călin, însă Benke a reuşit să respingă de pe linia porţii.

Gazdele au redus din handicap în minutul 72, în urma unui penalty dictat după un fault în careu comis de Socaci asupra lui Anghel, Benke transformând cu siguranţă lovitura de pedeapsă.

Gugulanii au înscris din nou în minutul 83, atunci când Neagu i-a trimis o pasă excelentă în adâncime lui Nicola, aflat la 12 metri de poarta adversă, goal-keeper-ul bocşean a ieşit, însă atacantul gugulan şi-a păstrat sângele rece şi, cu un lob, a trimis mingea în plasă.

Scorul final a fost stabilit în minutul 86, în urma unei faze în care Gulea l-a angajat excelent pe Ciucur, pe partea dreaptă, acesta s-a jucat cu apărarea bocşeană şi i-a pasat, într-un final, lui Neagu, care, de la 14 metri, a trimis imparabil în vinclul porţii bocşene.

Metalul Bocşa: Gh. Călin, G. Mustaţă, D. Benke, Al. Marişescu, S. Apostol, A. Arimiea, D. Grecu, C. Dumitru, Al. Călin, S. Isarie, R. Anghel (min. 73, R. Ciucur); rezerve: G. Hanes, O. Groze. Antrenor, Gheorghe Mărgineanţu.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu (46, D. Socaci), R. Covăsală, B. Gulea, Al. Ciucur, C. Bloju, N. Imbre. G. Negrei (46, Al. Dumitru), A. Neagu, Al. Avramovici, Al. Nicola, O. Bălan. Antrenor, Ion Bica.

A arbitrat la centru Cătălin Roman, asistat la cele două linii de Alin Botaş şi Andrei Rain, toţi din Timişoara.

Observator: Antonel Burtea, din Reşiţa.

Sorin ROGOZ