Caransebeşul, şah şi mat!


După mai bine de 26 de ani, duminică, 20 noiembrie, la Casa de Cultură „George Suru” s-a reluat tradiţia organizării Campionatului municipiului Caransebeş la şah.

La startul competiţiei s-au aliniat 16 concurenţi, printre care şi Dinu Simi Suciu, Maestru FIDE. De altfel, acesta a şi câştigat destul de clar întrecerea, cu 6,5 puncte din 7 posibile, urmat de Horia-Ion Irimia, jucător de Categoria I, şi de Iosif-Gruia Frenţ.

La Veterani 55 ani, locul I a fost ocupat de Gheorghe Burai (71 ani), la Veterani 60 ani a câştigat Iancu Cornian (75 ani), iar la Veterani 65 ani s-a impus Ioan Rain (68 ani).

La feminin, locul I a fost adjudecat de Rozeta-Daniela Muselin, iar la Juniori 20 ani, de Daniel-Mario Muselin.

Conform declaraţiilor preşedintelui Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin, Mihai Bolintiş, a surprins plăcut calitatea ridicată a jocului prestat, echivalentă unei medii ELO de circa 1.500, ambiţia făcând casă bună cu fair-play-ul.

„O notă aparte a reprezentat-o evoluţia veteranului Iancu Cornian. La cele peste 75 de primăveri, acesta a făcut dovada unui joc logic, tehnic, foarte legat, Uica Iancu prestând un joc tineresc, activ şi avântat ce a pus adesea adversarii în dificultate. Şi dacă veteranii şi vârsta a doua şi-au făcut datoria, tinerii au cam absentat, semn că trebuie insistat pentru atragerea lor către şah”, a mai spus Mihai Bolintiş.

În acest sens, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah a anunţat că vor urma două concursuri de selecţie la cele două Colegii naţionale din municipiu, Traian Doda şi C.D. Loga, concursuri care speră să atragă un număr mare de tineri şi să-i aducă la rampă pe cei mai talentaţi dintre ei.

Sorin ROGOZ