În Cazărmii e, totuși, pace…


În cadrul întâlnirilor săptămânale pe care edilul Caransebeșului le are, de ceva vreme, cu cetățenii din diferite zone ale municipiului, Felix Borcean a discutat recent cu locatarii din cartierul Cazărmii.

Problema ridicată de oameni a fost cea a parcărilor, care, deși au fost amenajate de Primărie pe Strada Cazărmii, sunt foarte puțin folosite, mașinile fiind trase pe dreapta pe trotuare sau pe spațiile verzi. Primarul municipiului a spus că acest aspect ține de spiritul civic, administrația încercând să-i sensibilizeze pe cetățeni, astfel încât aceștia să înțeleagă că locul automobilelor este în parcări, trotuarele fiind pentru circulația pietonală.

„Am discutat și eterna problemă a locurilor de joacă pentru copii, în special a celui din Parcul Dragalina. Există opinii pro și contra patinoarului, persoanele mai în vârstă se opun, la fel ca și în celelalte cartiere, pentru că patinoarul sau un miniteren de fotbal presupun gălăgie, muzică… La anul vom amenaja încă un loc de joacă în parc”, a spus Felix Borcean.

Primarul a mai adăugat că în Cazărmii lucrurile stau mai bine față de alte zone ale municipiului, acesta fiind cel mai frumos cartier, ceea ce îl face să creadă că oamenii știu să se gospodărească, de aceea și problemele pe care le-au semnalat au fost mai puține.

Sonia BERGER