Caransebeşul a pus sare pe orgoliul rănit al Giarmatei


FC Caransebeş – Millenium Giarmata 2-1 (1-0)

Meciul de sâmbătă, 1 octombrie, din etapa a VII-a a Ligii a III-a, a fost aşteptat cu un interes mai mare decât cele care s-au disputat până acum pe stadionul din Balta Sărată. În ,,Groapa cu lei” venea fostul lider al Seriei a V-a, Millenium Giarmata, formaţie care, până în etapa trecută, ocupa prima treaptă a clasamentului, poziţie de pe care a fost detronată ca urmare a eşecului înregistrat pe teren propriu, 0-2, cu Vladimirescu 2003. Era, aşadar, normal ca oaspeţii să vină la Caransebeş cu gânduri mari, dornici să recupereze, măcar în parte, cele 3 puncte pierdute acasă cu o săptămână înainte.

Aşa cum era de aşteptat, meciul a început cu o oarecare prudenţă de ambele părţi, cu un uşor plus pentru gazde în ceea ce priveşte fazele de poartă. În minutul 10, în urma unei lovituri libere de la 20 de metri, dictată pentru un fault la Ciobanu, Feneş a trimis pe lângă zid, dar portarul Ţurcaş – un sportiv venit de la Bistriţa, cu o mare experienţă – a reţinut. Caransebeşenii au făcut un presing extrem de incomod pentru oaspeţi, recuperând foarte repede mingile în jumătatea adversă de teren, păstrând astfel balonul în zona periculoasă pentru timişeni. În minutul 19, Văcărescu i-a pasat bine lui Ciobanu, însă şutul acestuia, de la 25 de metri, a fost reţinut în doi timpi de Ţurcaş.

Oaspeţii au arătat de ce sunt în stare şi de ce se află în vârful clasamentului, în minutul 21, când Bungău a prins un şut excelent de la 20 de metri, la colţul lung, Vulpescu deviind spectaculos în corner. După executarea loviturii de colţ, mingea a ajuns la Oneţ, care a trimis o torpilă de la 18 metri, însă Vulpescu a blindat din nou poarta caransesebeşeană, respingând cu un reflex de excepţie. Şi cum ocaziile se răzbună, peste doar două minute, Staicu a încercat o angajare, de pe dreapta, a lui Ciobanu, fundaşii oaspeţi au respins, mingea a ajuns pe stânga, la Fara, care a întors pe spate, în careu, de unde Staicu a introdus-o în poartă.

După primirea golului, timişenii s-au năpustit în atac, asediindu-i pe gugulani, care s-au apărat însă cu exactitate şi calm. În minutul 42, Covăsală l-a faultat pe Ajebitimi la 25 de metri, lovitura liberă dictată de ,,centralul” Daniel Popescu a fost bătută înalt, în careu, de Leucă, Vulpescu a respins dintr-un grup de jucători, însă la această fază s-au accidentat atât portarul caransebeşean, cât şi Toma, de la oaspeţi, ambii necesitând îngrijiri medicale serioase. Finalul primei reprize a aparţinut gazdelor, în minutul 44, Văcărescu prinzând un şut sănătos de la 20 de metri, Ţurcaş a respins în faţă, dar a reuşit să prindă mingea înainte ca aceasta să fie înţepată de Staicu, aflat în apropiere.

După reluare, s-a văzut şi mai clar că oaspeţii au venit la Caransebeş să ia puncte. Timişenii au atacat în valuri, însă apărarea oaspeţilor a fost la post, R. Dumitru, Patrona, Covăsală şi Ov. Bălan închizând foarte bine culoarele pe care s-a încercat angajarea lui Ajebitimi, Bungău sau Băişan. În minutul 65, Ajebitimi a reuşit să reia cu capul din careu o minge venită de pe dreapta, însă Patrona l-a incomodat suficient încât lovitura să nu aibă forţă şi să fie o pradă uşoară pentru Vulpescu. Goal-keeper-ul caransebeşean a mai avut o intervenţie eficientă în minutul 68, când a respins cu pumnii o lovitură liberă trimisă periculos în careu de Leucă.

Egalarea a venit în minutul 70, în urma executării unui corner, când Corlăţeanu a prelungit cu capul, în careu, până la Călin, care, de la 12 metri, a trimis printr-o pădure de picioare în colţul porţii apărate de Vulpescu, care, mascat de propriii fundaşi, a văzut prea târziu mingea, plonjonul său dovedindu-se inutil. Chiar şi aşa, experimentatul portar caransebeşean a avut un merit extraordinar în obţinerea, sâmbătă, a victoriei echipei sale. Astfel, în minutul 74, înlocuitorul lui Bungău, rapidul Călin, a scăpat singur cu Vulpescu, a pătruns în careu, însă goal-keeper-ul gazdelor a respins miraculos şutul din 10 metri al atacantului timişean. În minutul 72, Vulpescu a mai scos o minge extrem de grea, trimisă la colţul scurt, de la doar 12 metri, de Corlăţeanu.

Intenţiile oaspeţilor – acelea de a pleca cu toate cele 3 puncte din ,,Groapa cu lei” – s-au văzut clar şi din faptul că, şi după obţinerea egalării, au atacat dezlănţuit, în căutarea golului victoriei. Nu a fost însă să fie aşa, cei care au înscris fiind caransebeşenii. În minutul 84, Dancia l-a ţinut în careu pe Tică, Daniel Popescu indicând fără ezitare punctul cu var. Timişenii au protestat, meciul a fost oprit minute bune din cauza meleului format de cei 22 de jucători şi de băncile de rezervă ale celor două echipe, la mijlocul terenului. După ce spiritele s-au mai liniştit, Feneş a executat perfect lovitura de pedeapsă, în plasa laterală, făcând inutil plonjonul lui Ţurcaş, care ghicise colţul.

Şi, chiar dacă Daniel Popescu a prelungit partida cu 7 minute, timişenilor nu le-a mai rămas suficient timp să-şi oblojească orgoliul rănit, cu o săptămână în urmă, acasă…

FC Caransebeş: Vulpescu, Patrona, Ov. Bălan, Covăsală, R. Dumitru, Văcărescu, Feneş, Şt. Bălan, Ciobanu (Dovlete), Staicu (Ţimbota), Fara (Tică); rezerve: Socaci, Panduru, Frenţ, N. Bona. Antrenori: Ion Ibric, Dan Doran.

Millenium Giarmata: Ţurcaş, Toma, Rosenblum, Oneţ (Corlăţeanu), Dancia, Leucă, Bungău (Călin), Codrea, Ajebitimi, Ursachi, Băişan; rezerve: Nariţa, Zetoun, Cengher, Domşa, Lukics. Antrenor, Călin Cojocaru.

A arbitrat la centru Daniel Popescu (Ţicleni), asistat la cele două linii de Dănuţ Birău (Tg. Cărbuneşti) şi Constantin Dănăşel (Bumbeşti-Jiu).

Observatori: Dumitru Paraschiv (Dr. Tr. Severin) şi Traian Marcu (Sibiu).

Clasament Liga a III-a

1. A.C.S. Recaş 7 5 2 0 11-3 17 (+8)

2. Caransebeş 7 5 2 0 11-5 17 (+5)

3. Bihorul Beiuş 7 5 1 1 10-6 16 (+7)

4. Giarmata 7 5 0 2 10-6 15 (+6)

5. Timişoara II 7 4 1 2 16-9 13 (+4)

6. Hunedoara 7 4 1 2 8-6 13 (+4)

7. C.S.M. Şcolar 7 3 3 1 9-8 12 (+3)

8. Simeria 7 3 1 3 9-8 10 (-2)

9. Flacăra Făget 7 3 0 4 9-10 9 (-3)

10. Petroşani 7 2 2 3 7-8 8 (-4)

11. Naţional Sebiş 7 2 2 3 6-7 8 (-4)

12. Vladimirescu 7 2 1 4 10-15 7 (-2)

13. Valea lui M. 6 1 2 3 5-7 5 (-4)

14. Gloria Arad 7 0 3 4 4-10 3 (-6)

15. Gloria Reşiţa 7 0 3 4 4-11 3 (-9)

16. Becicherecu M. 7 0 0 7 3-12 0 (-12)

Etapa viitoare, a VIII-a, vineri, 7 octombrie, ora 15: CSM Şcolar – FC Caransebeş; Vladimirescu – Gloria Reşiţa; Bihorul Beiuş – Becicherecu Mic; ACS Recaş – Jiul Petroşani; FC Timişoara II – Flacăra Făget; Gloria Arad – Valea lui Mihai; FC Hunedoara – Naţional Sebiş; Millenium Giarmata – CFR Simeria.

Rezultatele complete ale etapei a VII-a: FC Caransebeş – Giarmata 2-1; Gloria Reşiţa – FC Hunedoara 1-2; Becicherecu Mic – CSM Şcolar 1-2; Jiul Petroşani – Bihorul Beiuş 2-1; Flacăra Făget – ACS Recaş 0-2; Valea lui Mihai – FC Timişoara II 2-3; Naţional Sebiş – Gloria Arad 1-0; CFR Simeria – CS Vladimirescu 5-2.

Sorin ROGOZ