Caransebeşul n-a rezolvat ecuaţia retrogradării


caransebes bihor 4

FC Caransebeş – FC Bihor 1-2 (0-1)

În etapa a III-a a play-out-ului Ligii a II-a, FC Caransebeş a întâlnit sâmbătă, 18 aprilie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, pe FC Bihor, echipă cu care remizase în campionat, dar ardelenii au lăsat o impresie foarte bună în capitala Banatului de Munte, datorită jocului prestat.

Caransebeşenii au început în forţă, controlând clar primele 20 de minute ale întâlnirii. Prima fază importantă a partidei s-a consumat în minutul 4, când Săulescu a fost faultat de Bactăr la 20 de metri lateral-dreapta, intervenţie pentru care fundaşul bihorean a văzut cartonaşul galben, lovitura liberă executată de Suru a ajuns la Goşa, care, de la 12 metri, a trimis la câţiva centimetri de bara dreaptă a porţii lui Fildan. Peste trei minute, Lupu, aflat pe aripa stângă, a prins un şut sănătos de la 20 de metri, portarul oaspeţilor a respins cu un reflex spectaculos, însă numai până la Săulescu, a cărui reluare din cădere, de la 8 metri, s-a dus pe lângă ţintă. În minutul 13, căpitanul Goşa a avut o pătrundere individuală pe centru, a driblat doi fundaşi adverşi, a intrat în careu, însă, dezechilibrat, a şutat slab de la 14 metri, din cădere, iar Fildan a prins cu siguranţă.

În minutul 16, Cigan a fost angajat perpendicular în adâncime, însă Pascal a fost mai rapid şi, ieşit la linia careului de 16 metri, a reuşit să îndepărteze pericolul. Încet, încet, oaspeţii au echilibrat partida, însă nu a lipsit mult să comită o eroare gravă, în minutul 23, când, după o fază făcută de Boştină, mingea a ajuns la Fildan, acesta a vrut să degajeze cu piciorul, însă balonul l-a nimerit pe Lupu, aflat la 10 metri, ricoşeul ducându-se la câţiva centimetri peste bara transversală.

În minutul 27, Suru a centrat bine de pe dreapta, însă Boştină, incomodat de goal-keeper-ul oaspeţilor, a trimis cu capul peste poartă.

În faza imediat următoare, bihorenii au deschis scorul, prin torpila lui Sorian, care a catapultat mingea de la 25 de metri în vinclul drept al porţii apărate de Pascal.

Toate încercările caransebeşenilor de a egala s-au redus, până la pauză, la şutul de la 22 e metri al lui Lupu, expediat în minutul 44, însă balonul nu a nimerit ţinta.

Chiar dacă începutul părţii a doua a aparţinut, ca posesie, oaspeţilor, totuşi fazele mai importante şi le-au trecut în cont tot caransebeşenii. Astfel, în minutul 52, Achim l-a faultat pe Lupu, însă lovitura liberă executată de Suru, de la 25 de metri, a trecut pe lângă poartă. În minutul 62, Roman a centrat bine de pe extrema stângă, mingea se îndrepta spre Boştină, aflat în poziţie ideală, însă Ember a reuşit să devieze în ultima clipă, în corner. Supărat parcă pe lipsa de eficacitate a atacanţilor, în minutul 64, Goşa a prins un şut sănătos de la 25 de metri, însă Fildan s-a întins şi a reţinut balonul de lângă bară.

Pe un contraatac purtat în minutul 67, pe aripa stângă, Letan a fost faultat de Goşa la 30 de metri, lovitura liberă bătută înalt şi tăiat de Sorian fiind scoasă, de sub bară, de Pascal. Oaspeţii şi-au mărit avantajul în minutul 74, când Ember a executat o lovitură liberă obţinută de Pop, de la 22 de metri, mingea deviată de zidul caransebeşean derutându-l pe Pascal şi intrând în plasa porţii gazdelor.

Nemaiavând ce pierde la acest scor, gugulanii au atacat cu toată echipa, astfel încât, în minutul 83, fundaşul Dinu a trimis puţin pe lângă poartă centrarea bună venită din corner, de la Roman. În minutul 89, autorul centrării, Roman a şutat frumos de la 20 de metri, însă balonul a trecut la câţiva centimetri de vinclul stâng al porţii apărate de Fildan.

Scorul final a fost stabilit în cel de al doilea din cele trei minute de prelungire dictate de Sergiu Popa, atunci când gazdele au beneficiat de un corner de pe partea stângă, Roman a trimis înalt în careu, fundaşii bihoreni au respins, însă numai până la Goşa, care, aflat la 14 metri, a pivotat şi a şutat plasat, în drepata portarului, făcând inutil plonjonul lui Fildan.

„Îmi asum în totalitate responsabilitatea acestei înfrângeri şi a modului în care echipa s-a exprimat. Din păcate, vrem să trăim periculos şi am reuşit «performanţa» să pierdem două jocuri în două etape. A fost un meci pe care l-am început foarte bine, l-am controlat în mare măsură, în care am avut ocazii mari la începutul partidei, dar, din păcate, după primirea golului, sau în preajma primirii lui, am scăzut tempo-ul, am scăzut controlul jocului sau cel puţin ne-am pierdut luciditatea, n-am mai construit acolo unde ei sufereau, acolo unde la începutul meciului am reuşit să avem superioritate… Am avut şi neşansa ca, din două şuturi pe poartă, unul să fie greu parabil, iar al doilea să fie deviat, iar noi, cu toate situaţiile clare pe care le-am avut, inclusiv Boştină cu poarta goală, n-am reuşit să înscriem decât pe final, ca o palidă consolare. E important să strângem bine rândurile şi să ne motivăm, cum am făcut la începutul campionatului, pentru că şi eu şi cei din preajma mea sesizăm o stare de automulţumire, şi nu e în regulă. Astăzi puteam încheia socotelile cu ecuaţia retrogradării, şi am pierdut o şansă importantă. Aşa, însă, trebuie să fim bărbaţi, să ridicăm capul din pământ, să ne asumăm fiecare partea lui de vină, să mergem la Oradea şi să câştigăm. Am dovedit că avem calitate atunci când suntem motivaţi, când acoperim bine spaţiile şi mai ales atunci când jucăm, dar, de ceva vreme, nu mai facem asta”, a declarat după meci antrenorul gugulan Alin Artimon.

„Vă spun sincer că nu am venit la Caransebeş cu gândul de a face spectacol, am venit să fim pragmatici, ne-am propus de la bun început lucrul ăsta. Spectacolul îl lăsăm pentru altădată… Sunt convins că băieţii şi-au dorit foarte mult victoria şi au reuşit să o obţină datorită şi faptului că fostul antrenor Călin Cheregi şi-a dat demisia pentru a crea un şoc la echipă. Ţin să-i mulţumesc şi să-i dedic şi lui această victorie, pentru că, în mare parte, este şi victoria lui… În privinţa jocului, ne-am lăsat dominaţi, am cedat posesia şi am încercat să speculăm cât am putut de bine fiecare oportunitate. Am dat două goluri frumoase, două goluri din şuturi de excepţie. Echipa gazdă şi-a creat ocazii, dar, din păcate pentru ei, au ratat… Ăsta-i fotbalul. La Oradea ne aşteaptă un meci foarte greu… Nu mă aşteptam să câştige Pâncota. Din păcate, va trebui să jucăm până în ultima etapă pentru stabilirea echipei care va merge la baraj. Ţin să-l felicit pe Alin Artimon, are o echipă care construieşte, are răbdare, o echipă preocupată de fotbal, şi lucrul ăsta se vede. Astăzi, eu recunosc că am avut şi şansă la cele două goluri de excepţie, dar ăsta este fotbalul”, a spus la conferinţa de presă antrenorul lui FC Bihor, Gheorghe Silaghi.

FC Caransebeş: Pascal, Cotigă, Goşa, Dinu, Birău, Artean, Suru (min. 57, Pârvu), Lupu, Săulescu (73, Popa), Stoica (55, Roman), Boştină; rezerve: Coca, Barbu, Precup. Antrenori: Alin Artimon, Alin Paleacu.

FC Bihor: Fildan, Mihuţ (81, Haş), Bactăr, Pascariu, Achim, Letan, Ember, Lorincz (88, Andor), Sorian, Pop, Cigan (90+1, Lukacs); rezerve: Sălăjan, Ban, Cuc, Petricău. Antrenor, Gheorghe Silaghi.

A arbitrat la centru Sergiu Popa (Aiud), asistat la cele două linii de Valentin Dumitru (Gherghiţa) şi Petre Geambazu, din Buşteni.

Observatori: Florin Nicolaescu (Craiova) şi Ion Mureşan (Timişoara).

Sorin ROGOZ

caransebes bihor 4alin artimon 4gheorghe silaghi 1