Caransebeşul major


La mijlocul săptămânii trecute, Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei Caransebeş a găzduit o ceremonie în cadrul căreia o parte dintre cei 73 de tineri care au împlinit 18 ani în cursul primului trimestru al acestui an au primit Certificatele de „Cetăţean al municipiului Caransebeş”. La manifestare au participat primarul Marcel Vela, city-managerul Nicolae Borcean, Marius Frăţilă, şeful Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, Ana Bratu, secretar al Primăriei municipiului Caransebeş, precum şi Diana Ţârdea, şefa de Cabinet a primarului.

În discursul său, primarul Marcel Vela s-a adresat tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani şi au primit un certificat care atestă calitatea de cetăţeni majori ai municipiului Caransebeş, ai României şi ai Europei, cetăţeni care, din acest moment, au  drepturi şi obligaţii. „Dincolo de a marca acest eveniment, vă urăm ca pe drumul acesta sinuos, dar frumos, al vieții de adult, de cetățean major, să aveți parte de bucurii, de împliniri, să fiți sănătoși și mereu frumoși, să aveți calea luminată mereu și să treceți peste toate greutățile și obstacolele vieții, care nu vor fi puține. Viața e o provocare, vor fi întâmplări și bune și rele, dar pe fiecare trebuie să le luați ca pe nişte lecții de viață, din care trebuie să învățați, să trageți concluzii şi să mergeţi mai departe cu capul sus. Un mare învăţat zicea că nu e important cum cazi, important e cum te ridici. Eu sunt convins că voi, având părinţi şi profesori de calitate, locuind într-un oraş de calitate, pentru că trebuie să fiţi însufleţiţi şi de mândria de a fi din Caransebeş, un municipiu pe care îl invidiază mulţi cetăţeni din alte oraşe, Caransebeşul fiind vatra spirituală a Banatului Montan, un oraş care are trecut, are istorie, un oraş care, lucrul cel mai important, are viitor prin ceea ce facem noi toţi, şi mai ales are viitor prin ceea ce veţi face voi în anii şi în deceniile care vor veni, aşadar sunt sigur că voi veţi şti mereu să vă ridicaţi şi să ridicaţi oraşul nostru acolo unde îi este locul. Mult succes, nu uitaţi să fiţi fericiţi şi să trăiţi în prezent!”, le-a urat Marcel Vela tinerilor.

După ce toţi cei prezenţi au închinat câte o cupă cu şampanie, Marcel Vela le-a prezentat tinerilor biroul primarului, îndemnându-i să intre în politică, indiferent de „culoarea” pe care o vor îmbrăţişa, a dialogat cu ei într-o manieră extrem de relaxată, apoi, cu toţii, au făcut o fotografie de grup.

Mădălina DOMAN