Ezerişul cu golurile, Bozoviciul cu „roşiile”Progresul Ezeriş – Nera Bozovici 2-0 (0-0)
În etapa cu numărul 24 a Ligii a IV-a, Progresul Ezeriş a întâlnit sâmbătă, 25 mai, pe Stadionul Gloria din Reşiţa, acolo unde îşi susţine jocurile pe teren propriu, pe Nera Bozovici, într-o partidă care spre final a luat pur şi simplu foc.
Meciul a început cu o ocazie a gazdelor, în minutul 4 Marişescu pasându-i pe dreapta lui Simion, care, din interiorul careului, a şutat la colţul lung, mingea trecând la câţiva centimetri de poarta apărată de Farago. Acelaşi Simion a mai trimis o dată pe lângă poartă în minutul 8, când a reluat cu capul, din 10 metri, cornerul executat de pe stânga de Doană.
Oaspeţii au ripostat în minutul 13, prin Constantin, care a prins un şut sănătos de la 25 de metri, însă Andrici a reţinut cu siguranţă.
În minutul 22, Simion a mai irosit o ocazie de a înscrie, când, după ce a primit o minge în careu, a şutat, de la doar 12 metri, peste poarta lui Farago. Peste doar două minute, cei de la Ezeriş au avut o pătrundere pe stânga, mingea a ajuns în careu la Cocoşilă, acesta l-a driblat pe Chiurtu, însă şutul de la 14 metri al jucătorului echipei gazdă a fost pe direcţia portarului, iar Farago a reţinut. Goal-keeper-ul oaspeţilor a mai avut o intervenţie în minutul 28, când, după un aut executat de pe partea dreaptă, mingea a ajuns la Doană, voleul excelent, de la 22 de metri, al acestuia fiind respins în ultimă instanţă în corner de Farago. Gazdele au mai avut o fază importantă în minutul 30, când acelaşi Simion a mai ratat o ocazie, după ce a driblat trei apărători şi, din poziţie foarte bună, de la doar 10 metri, a tras exact în Cîrpan.
Ultima fază notabilă a primei reprize s-a consemnat în minutul 40, când Ţîră i-a pasat lui Vlădulescu pe partea dreaptă, acesta a întors pentru Bolvănescu, care, de la 20 de metri, a trimis peste poarta gazdelor.
Cei de la Bozovici au început partea secundă cu un presing agresiv şi o uşoară dominare teritorială, însă neconcretizate în faze periculoase pentru poarta adversă. Cu timpul, gazdele au echilibrat şi chiar au trecut la conducerea jocului, însă acţiunile lor nu au fost clare, fapt care l-a făcut pe antrenorul Marian Meşinschi să le ceară jucătorilor săi să nu mai arunce mingile pe sus, în careu, ci să paseze la firul ierbii. Drept urmare, Ezerişul a deschis scorul în minutul 75, când Curcudel a centrat de pe stânga, Ciurea a retrimis în centrul careului, Albu a deviat cu capul, iar Marişescu a reuşit să trimită balonul în poarta apărată de Farago.
Replica oaspeţilor nu a întârziat, iar în minutul 79 Ţîră a luat o fază pe cont propriu pe partea dreaptă, a intrat în careu şi, după ce a trecut de doi apărători ai gazdelor, a şutat puternic de la 12 metri, la colţul scurt, însă Andrici a reuşit să devieze în corner.
Faza care a aprins spiritele în rândul oaspeţilor s-a petrecut în minutul 84, când Gherghel l-a angajat cu o pasă de peste 40 de metri pe Ciurea, iar acesta, deşi talonat de Voin, a reuşit să trimită un lob din marginea careului, care l-a surprins pe Farago, ieşit în întâmpinarea căpitanului gazdelor, care a făcut ca tabela de marcaj să arate 2-0. În acel moment cei de la Bozovici au reclamat un henţ la preluarea lui Ciurea, iar cum asistentul Cristian Voina rămăsese cu fanionul jos, s-au năpustit spre acesta, creându-se un meleu în care s-au implicat şi jucătorii Ezerişului, aceştia încercând mai degrabă să liniştească spiritele. După ce nervii părea că s-au mai calmat, centralul Cosmin Corocan i-a arătat cartonaşul roşu lui Vlădulescu, de la oaspeţi, apoi, după doar câteva secunde, şi coechipierul acestuia, Ţîră, a văzut roşu în faţa ochilor, fiind nevoie de intervenţia oficialilor echipei gazdă pentru a-l face pe acesta să părăsească terenul.
Progresul Ezeriş: D. Andrici, M. Pisoi, M. Albu, R. Gherghel, M. Curcudel, Al. Cocoşilă, A. Sîrbu, R. Ciurea, I. Simion (min. 57, D. Guţu), C. Doană (86, P. Corneanu), H. Marişescu (82, Al. Leonte). Antrenor, Marian Meşinschi.
Nera Bozovici: I. Farago, D. Chiurtu, N. Voin, L. Radu, I. Stoinel (75, Al. Blaj), C. Cîrpan, C. Ţîră, D. Constantin, Gh. Bolvănescu (65, F. Bîta), C. Vlădulescu, L. Iapă; rezerve: D. Budescu, C. Simion. Antrenor, Nicuşor Voin.
A arbitrat la centru Cosmin Corocan, asistat la cele două linii de Cristian Voina şi Denis Bădica.
Observatori: Antonie Burtea, Petru Herghelegiu.
Sorin ROGOZ