Caransebeşul, în lumina andezitului 1


tabara sculptura 1Au mai rămas puţine zile până la închiderea primei ediţii a Taberei Internaţionale de Sculptură în Andezit, care se desfăşoară la Caransebeş între 10 iunie şi 9 iulie, iar lucrurile stau cum nu se poate mai bine în marele „atelier” în care cei 11 artişti îşi cioplesc, taie sau îşi şlefuiesc operele.
„Lucrurile merg foarte bine, nu avem întârzieri la realizarea sculpturilor, nici chiar ploile recente nu ne-au afectat, deoarece am putut lucra la adăpostul copertinei. O zi, doar, ne-am mai odihnit, fiindcă noi nu avem un program fix, lucrăm de dimineaţa, fiecare de când se trezeşte, şi până seara, pe la ora 9, când e cina, lucrul fiind întrerupt de masa de prânz”, ne-a declarat conducătorul Taberei, Eugen Petri,.
Cele 11 lucrări realizate în Tabăra din Caransebeş au dimensiuni monumentale, şi chiar dacă iniţial ele au fost gândite să fie mai mici decât sculpturile în marmură, având la dispoziţie blocurile mari de piatră, majoritatea sculptorilor s-au antrenat într-un fel de „concurs”, piatra aducându-i un plus de creativitate astfel că au rezultat lucrări dintre care una atinge o înălţime de aproape 4 metri. Alţi artişti, a mai spus Eugen Petri, au urmărit forma pietrei, ceea ce este un lucru extraordinar, creând, din ceea ce au găsit în piatră, o adevărată operă de artă.
Vernisajul expoziţiei cu lucrările realizate în Tabăra Internaţională de Sculptură în Andezit de la Caransebeş va avea loc marţi, 9 iulie, la ora 17.
Mai multe amănunte puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului, care va apărea pe piaţă joi, 4 iulie.
Sonia BERGER


Un gând despre “Caransebeşul, în lumina andezitului

  • bufy

    Din andezit e construit si Puma Punku… Imi place sa cred ca nu e o coincidenta… 🙂

Comentariile sunt închise.