Cinci primării vor să facă mare Muntele Mic


În şedinţa extraordinară care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, consilierii locali caransebeşeni au aprobat, printre alte proiecte de hotărâre, şi pe cel privind participarea municipiului de pe malurile Timişului şi Sebeşului, în calitate de membru, la constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Banatul Alpin Muntele Mic“. Încă patru administraţii locale, cărora li se alătură Consiliul Judeţean Caraş-Severin, intenţionează să se asociaze, în vederea dezvoltării turistice a zonei Muntele Mic. Pe lângă Primăria caransebeş, este vorba despre cele din Oţelu Roşu, Turnu Ruieni, Zăvoi şi Bolvaşniţa, care, aşa cum am spus, împreună cu forul judeţean, vor pune bazele Asociaţiei „Banatul Alpin Muntele Mic“.

Printre scopurile pe care şi le-a propus să le ducă la îndeplinire această Asociaţie, se numără realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare turistică prin promovarea în plan intern şi internaţional a zonei turistice Muntele Mic, elaborarea de proiecte pentru atragerea fondurilor europene în vederea creşterii calităţii turismului în zonă, realizarea obiectivelor de utilitate publică proiectate pe întreg teritoriul zonei turistice Muntele Mic sau dezvoltarea echipărilor şi facilităţilor turistice şi de agrement, prin extinderea pârtiilor de schi, precum şi construirea unei telegondole şi dotarea cu tunuri cu zăpadă artificială.

„Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară «Banatul Alpin Muntele Mic»  este o soluţie care va revigora turismul şi va crea premizele accesării unor proiecte utile şi vitale pentru dezvoltarea montană. De la infrastructură până la protecţia mediului, de la investiţii directe în spaţii hoteliere şi instalaţii de schi, până la promovare şi publicitate, toate acestea sunt obiective şi strategii care vor dezvolta Banatul de Munte. Este meritul echipei de la Consiliul Judeţean că putem demara o asemenea perspectivă ce va putea fi implementată după anul 2014“, a declarat primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela.

Zona Muntele Mic – Ţarcu este cuprinsă deja în Programul „Schi în România“, iar asocierea între primării şi Consiliul Judeţean facilitează accesarea unor proiecte de mare anvergură.

Sonia BERGER