Caransebeşul, în cursa Timotion Everywhere 2019


În județul Caraș-Severin există numeroși oameni cu suflet mare, inimoși și generoși, care se gândesc la binele aproapelui și care sunt interesați de activități de voluntariat. Dovada o constituie înscrierea și participarea locuitorilor orașului Caransebeș şi a elevilor Liceului Teoretic „General Dragalina” din Oravița în cursa Timotion Everywhere 2019 – cursă dedicată celor care doresc să se alăture curselor Timotion.

Cursa Timotion Everywhere va avea loc la Caransebeș joi, 11 aprilie, în Parcul Teiuș, începând cu ora 15.

La eveniment poate participa oricine, indiferent de vârstă – fie prin înscrierea în cursă pe https://www.timotion.ro/inregistrare/, fie prin realizarea unei donații, pe https://www.timotion.ro/cui-sa-donezi/.

Iniţiativa este proiectul Asociației OncoHelp – „Oferim confort bolnavilor de cancer!”. La startul fiecărei curse va exista și o urnă în care se vor putea face donații pentru această cauză.

Pentru mine, implicarea emoțională este destul de mare. Fiul meu, Radu Dragomir, a ales să fie medic oncolog. Spun că foarte multe persoane din Caransebeș și zona limitrofă trec pragul Clinicii OncoHelp, unde sunt tratate cu responsabilitate și pricepere de specialiștii acestei clinici. La nivel local avem și noi ambasadorii noștri, atleții și sportivii care au reprezentat cu mândrie orașul nostru pe plan internațional – Liliana Dragomir, Iuliana Enache, Cornel Galescu. Împreună cu noi vor alerga și atleții veterani ai Caransebeșului, coordonați de Petrișor Rada”, a declarat antrenorul federal de la CSŞ Caransebeș, Cristian Dragomir.

Timotion este un eveniment de alergare cu strângere de fonduri, organizat de Fundația Comunitară Timișoara, împreună cu Asociația Alergotura, care urmărește să inspire comunitatea locală să sprijine și să se implice în proiecte în folosul comunității şi să adopte un stil de viață sănătos, în care alergarea este o opțiune.

La apelul de proiecte lansat de organizatorii Timotion de la finalul lui 2018 s-au înscris 27 de proiecte din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, din care în cursă au rămas 20 de proiecte.

Sorin ROGOZ