Caransebeşul, din nou pe primul loc!


FC Caransebeş – Millenium Giarmata 3-1 (0-0)

În etapa a VII-a a play-off-ului Ligii a III-a, disputată vineri, 23 mai, una pe care toată lumea o vedea hotărâtoare pentru stabilirea viitoarei formaţii care va promova în Liga a II-a, FC Caransebeş a întâlnit în deplasare pe Mama Mia Becicherecu Mic, echipă în faţa căreia pierduse în tur, pe stadionul din Teiuş, cu scorul de 1-3. Gugulanii au făcut deplasarea cu „secundul” Sorin Gheju rămas la timona echipei după plecarea lui Iosif Rotariu de la club. De altfel, fostul internaţional s-a aflat în tribună, acolo unde au luat loc şi Dan Alexa, însoţit de Ioan Timofte.

Meciul a început într-o notă de echilibru, fazele de poartă fiind împărţite, poate cu un plus în dreptul gazdelor întâlnirii, care au fost periculoase în câteva rânduri, prin Miheţ, Hodiş şi Ştefanovici, însă de fiecare dată portarul caransebeşean Haidău a fost la post şi a păstrat tabela de scor imaculată.

Scorul a fost deschis în minutul 50, după un corner executat de Poiană, balonul fiind trimis în poarta timişeană de Săulescu, care a reluat cu capul centrarea coechipierului său.

Egalarea s-a produs în minutul 76, după un penalty obţinut de Radu, la un atac imprudent în careul gugulan al lui Ionescu, lovitura de pedeapsă fiind transformată de căpitanul gazdelor, Telescu, care a tras la semiînălţime, în stânga lui Haidău.

A fost istoria unui meci în care, având în vedere diferenţa de doar un punct în favoarea gazdelor, echipa învingătoare ar fi putut lua o opţiune serioasă pentru promovarea în Liga a II-a. Aşa, partida s-a încheiat nedecis, remiza neajutând niciuna dintre formaţii, rezultatul mulţumindu-le însă, chiar dacă numai pe jumătate, şi pe una, şi pe alta, prelungind suspansul în lupta pentru accederea în eşalonul secund al fotbalului românesc.

În aceste condiţii, marţi, 27 mai, s-a disputat etapa a VIII-a, intermediară, a play-off-ului, în care caransebeşenii au primit, pe teren propriu, replica formaţiei Millenium Giarmata. Sub privirile primarului Marcel Vela şi ale finanţatorului Dan Alexa, aflaţi în tribună, gugulanii au început bine, în minutul 2 Suru expediind un şut de control de la 30 de metri, care a trecut razant cu transversala porţii apărate de Gârlea. Peste doar trei minute, Săulescu a încercat şi el vigilenţa portarului timişean cu un şut excelent de la 18 metri, însă Gârlea a fost pe fază şi a scos balonul de sub bară.

Caransebeşenii s-au năpustit spre poarta oaspeţilor, încercând să înscrie cât mai repede, şi au fost cât pe ce să o facă în minutul 8, când, după o centrare de pe dreapta, Constantinescu a lovit greşit balonul, acesta a ajuns la Vlăduţi, care din unghi, de la 4 metri, a trimis la colţul scurt, însă mingea s-a oprit în plasa laterală. În minutul următor, Negoescu, aflat pe stânga, i-a pasat perfect lui Săulescu, şutul de la 10 metri al acestuia fiind respins cu greutate de Gârlea.

Asaltul caransebeşenilor a fost total, gugulanii arătând foarte determinaţi şi făcând un presing sufocant în jumătatea de teren timişeană. Astfel, în minutul 13, la o lovitură liberă obţinută de Vlăduţi la 30 de metri, Suru a mişcat balonul, şutul lui Petcu fiind reţinut de goal-keeper-ul oaspeţilor.

Era minutul 17 când s-a aflat că la Lugoj Vulturii conduceau pe Mama Mia Becicherecu Mic cu 1-0, moment în care din tribună şi de pe banca tehnică au început încurajările.

Replica oaspeţilor, în prima jumătate de oră, a constat în câteva şuturi din afara careului, care s-au dovedit pradă uşoară pentru portarul caransebeşean Haidău.

Mobilizaţi de rezultatul de la Lugoj şi de susţinerea publicului, caransebeşenii au atacat cu şi mai mare determinare poarta lui Gârlea, care, în minutul 32, a scos cu greutate şutul puternic, de la 20 de metri, expediat de Constantinescu. Cea mai mare ocazie a primei reprize s-a consemnat în minutul 34, când Ionescu a centrat de pe stânga, Gârlea a respins greşit, cu pumnul, mingea a ajuns la Vlăduţi, care, de la 4 metri, cu poarta goală în faţă, a trimis peste transversală.

Eroul primei părţi a fost, indubitabil, Gârlea, care, în minutul 44, a scos succesiv două şuturi, unul al lui Negoescu, de la 10 metri, şi unul al lui Poenaru, de la 8 metri, păstrând astfel imaculată tabela de marcaj. Şi, pentru prima oară după multe luni, fotbaliştii gugulani au fost aplaudaţi la intrarea în vestiare.

Repriza secundă a debutat cu accidentarea lui Ionescu, Sorin Gheju înlocuindu-l pe acesta cu Roiu. A doua schimbare s-a dovedit extrem de inspirată, în minutul 55 Vlăduţi lăsându-i locul lui Şandru, cel care avea să se dovedească în cele din urmă coşmarul timişenilor. La doar două minute după intrarea sa pe teren, Sturza l-a faultat în careu pe atacantul caransebeşean, Marian Balaci arătând fără ezitare punctul cu var. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de căpitanul gugulanilor, Suru, care a tras în stânga lui Gârlea.

Cu încrederea dată de înscrierea golului, gazdele au combinat frumos, având o posesie copleşitoare, fapt sesizat şi răsplătit de public, care s-a arătat extrem de generos cu aplauzele. Golul doi a venit în minutul 72, când Şandru a plasat excelent un şut de la 18 metri, jos, lângă bara din stânga a porţii timişene, făcând inutil plonjonul lui Gârlea.

În replică, oaspeţii au expediat şi ei un şut bun de la 20 de metri, prin căpitanul Leucă, însă mingea a trecut puţin pe lângă ţintă.

Acelaşi Şandru a dus scorul la 3-0, în minutul 80, când a tras perfect din lovitură liberă de la 20 de metri, dictată în urma unui fault asupra lui Steop, trimiţând mingea, parcă cu mâna, în vinclul drept al porţii timişene.

Din acel moment, gugulanii au oprit motoarele, făcând un joc de posesie, parcă nevrând să mai pună în pericol poarta lui Gârlea. Pe acest fond, în minutul 89, Gârba l-a lansat în adâncime, pe stânga, pe Zele, care, din unghi, a tras în bară. Un minut mai târziu, Zele nu l-a mai iertat pe Haidău atunci când a pătruns frontal în careu şi, de la 12 metri, l-a executat cu un şut pe jos pe goal-keeper-ul gugulan.

Am în ochi lacrimi de bucurie. Am crezut în băieţi tot timpul, şi când am fost jos, jos de tot, şi fotbalul iată că ne-a răsplătit. Astăzi, el ne-a arătat şi latura lui frumoasă, şi nu putem decât să le mulţumim tuturor celor care au avut încredere în noi, dar şi celor care n-au avut, iar noi mergem mai departe. Nu este încă nimic sigur, mai avem două meciuri absolut infernale, în care noi toţi, staff-ul tehnic şi jucătorii, promitem că vom face tot ceea ce depinde de noi ca să aducem Caransebeşul acolo unde îi este locul, în Liga a II-a. S-a văzut, astăzi jocul a mers mult mai bine, a fost un angajament exemplar, s-a jucat cu ardoare, s-a jucat cu o mare dorinţă de a câştiga, şi pentru asta nu pot decât să-i felicit pe băieţi!”, a declarat la finalul meciului Sorin Boiangiu, managerul clubului caransebeşean.

Caransebeşul a revenit pe primul loc, sperăm să ne menţinem şi, astfel, să putem promova în Liga a II-a. Meciul a fost cu suspans, ne-a dat emoţii, dar până la urmă băieţii au câştigat. Felicit echipa, îi mulţumesc lui Dan Alexa că a stat şi el astăzi alături de jucători. Atitudinea fotbaliştilor de la FC Caransebeş iată că s-a schimbat, au acum mentalitate de învingători, luptă, cred în victorie, s-au bucurat, am văzut că au simţit victoria şi promovarea, şi cred că nu suntem foarte departe de a ne atinge acest ţel”, a spus, la sfârşitul partidei, Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeş.

FC Caransebeş: Haidău, R. Artimon, Goşa (min. 76, Dubei), Petcu, Săulescu, Suru, Negoescu (65, Steop), Poiană, Ionescu (51, Roiu), Constantinescu, Vlăduţi (55, Şandru); rezerve: Laurenţiu, Gheju, Doran. Antrenor, Sorin Gheju.

Millenium Giarmata: Gârlea, Mihălceanu (60, Ajebetini), Hoţa (87, Dancia), Oneţ, Leucă (76, Gârba), Zele, Jichici, Călin (74, Rosenblum), Baidoc, Fuchs, Sturza; rezerve: Bota, Stoican, Beloescu. Antrenor, Călin Cojocaru.

A arbitrat la centru Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin), asistat la cele două linii de Andrei Căluşeru (Salcia – Mehedinţi) şi Ionel-Caius Drulă (Drobeta Turnu Severin).

Observatori: Sergiu Găman (Târgu Jiu) şi Florin Hanca (Aiud).

Rezultatele etapei a VIII-a, de marţi, 27 mai: F.C. Caransebeş – Millenium Giarmata 3-1; Vulturii Lugoj – Mama Mia Becicherecu Mic 1-1; Pandurii II Tg. Jiu – F.C. Hunedoara 2-1.

Etapa a IX-a, vineri, 30 mai: F.C. Hunedoara – F.C. Caransebeş; Pandurii II Tg. Jiu – Vulturii Lugoj; Millenium Giarmata – Becicherecu Mic.

Sorin ROGOZ