Caransebeşul # Colectiv vrea schimbare şi respect!


Un marş de solidaritate dedicat victimelor incendiului din Clubul Colectiv din Capitală şi familiilor acestora, greu încercate de soartă, a avut loc vineri, 6 noiembrie,  la orele serii, în Centrul Civic al municipiului Caransebeş.

Cei aproximativ 500 de participanți, în majoritate tineri, purtând pancarte pe care scria „Corupţia ucide”, „Românie, fă gălăgie! Jos Parlamentul!”, „Vrem spitale, nu catedrale!”, sau „Ziua în care renunţăm este ziua în care murim”, s-au plimbat în semn de respect faţă de victimele nevinovate ucise de sistem pe traseul Piaţa Revoluţiei – Strada Mitropolit Nicolae Corneanu – Parcul „General Ioan Drăgălina”. De asemenea, caransebeşenii au protestat în mod paşnic, scandând lozinci la adresa corupţiei generalizate, a întregii clase politice şi împotriva reminiscenţelor comuniste care încă mai dăinuie în România la mai bine de un sfert de veac de la Revoluţia din Decembrie 1989. Astfel, lângă Arcul Unităţii Spiritual-Creștine s-a ţinut un moment de reculegere şi au fost aprinse lumânări la locul special amenajat în acest sens de administrația locală a municipiului.

Am ieşit în stradă în semn de solidaritate pentru cei care şi-au pierdut viaţa la Clubul «Colectiv», pentru că ne pasă şi suntem uniţi pentru România, pentru ei şi, deopotrivă, pentru a arăta că suntem nemulţumiţi de faptul că trăim într-un sistem bolnav. Avem legi făcute doar ca să fie ocolite, iar noi, tinerii, trebuie să facem schimbarea în primul rând fiind noi înşine drepţi, corecţi şi cinstiţi. Schimbarea trebuie să înceapă în primul rând cu noi. Vrem să arătăm că nu suntem doar nişte procente importante în campaniile electorale şi că putem schimba lucrurile dacă rămânem uniţi. Ne-am săturat să fim doar spectatori la acest film numit România. Vrem să rămânem aici, nu să plecăm afară!”, ne-a spus Valentin, elev în ultimul an de liceu.

Vrem respect, noi, tinerii, ne-am săturat de cei care încă ne mai conduc destinele… Ei sunt adevăraţii vinovaţi pentru tragedia din clubul bucureştean. Ruşine să le fie, marş la puşcărie!”, a precizat Alin, un tânăr protestatar caransebeşean în vârstă de 21 de ani.

Ştim că împreună putem schimba şi îndrepta lucrurile greşite care se întâmplă în ţara noastră. Avem mare încredere că noi toţi putem reuşi să realizăm un lucru foarte important”, a declarat tânărul Sergiu Andrei.

Acum este timpul pentru un nou început în societatea noastră. Nu ne vom opri până când actuala clasă politică nu va dispărea complet!”, a adăugat și Diana, elevă de colegiu.

Protestăm în stradă împotriva clasei politice şi luptăm pentru o lume mai bună, acest sistem nu ne reprezintă. Dorim o schimbare adevărată”, a precizat şi tânărul Cristian, în vârstă de 26 de ani.

Marşul solidarităţii de la Caransebeş a fost organizat pe Facebook. În plus, o mulţime de mesaje de susţinere sunt postate zilnic de caransebeşeni pe reţeaua de socializare.

De asemenea, sub genericul „Sângele înseamnă viaţă – Donează sânge!”, Primăria Caransebeş şi Spitalul Municipal de Urgenţă au demarat marţi, 10 noiembrie, la Policlinică, o campanie umanitară pentru victimele incendiului din Bucureşti.

Vasi POPESCU

Foto: Doru BĂLĂȘOIU