Caransebeşul, calificare dramatică în Cupa RomânieiProgresul Ezeriş – Viitorul Caransebeş 1-2 (1-0)
Miercuri, 10 aprilie, pe Stadionul Gloria din Reşiţa s-a disputat partida dintre Progresul Ezeriş şi Viitorul Caransebeş, din sferturile de finală ale Cupei României. Se anunţa un meci dificil pentru ambele echipe, dar desfăşurarea partidei s-a dovedit în final mult mai dramatică decât cele mai pesimiste – sau optimiste, depinde din ce parte privim lucrurile – previziuni.
Prima ocazie de gol şi-au trecut-o în cont „gazdele”, jucătorii Progresului, în minutul 2, când Cocoşilă a obţinut o lovitură liberă pe partea dreaptă, la marginea careului, însă şutul lui Rusnac s-a dus puţin peste poarta apărată de Birăescu.
Caransebeşenii au replicat în minutul 7, atunci când Negoescu a fost angajat în adâncime, perpendicular pe poarta lui Manole, însă goal-keeper-ul Progresului a fost mai rapid şi a reuşit să degajeze în aut.
În continuare, Ezerişul a dominat cea mai mare parte a timpului, gugulanii mulţumindu-se doar cu câteva contraatacuri tăioase, unul dintre acestea consemnându-se în minutul 17, când Nicola a primit mingea în careu, la 11 metri, şi a şutat din întoarcere, însă balonul s-a dus puţin peste poarta adversă.
Gazdele au deschis scorul în minutul 18, după o pasă de peste 40 de metri expediată de Burdan de pe partea dreaptă pe stânga, mingea a ajuns la Cocoşilă, care a întors în careu pentru Rusnac, şutul acestuia puternic, de la 10 metri, la semiînălţime, făcând inutil plonjonul lui Birăescu.
După înscrierea golului, meciul s-a tensionat tot mai mult, jucătorii ambelor formaţii comiţând o serie de infracţiuni care au făcut extrem de dificilă misiunea lui Roberto Svatsinka. Şi în continuare, gazdele au controlat mai bine jocul, caransebeşenii negăsind soluţii pentru a rezolva problema presingului agresiv efectuat de cei de la Ezeriş.
Nervii au răbufnit în minutul 35, când, în urma unui duel între Frenţ şi Curcudel, s-a format un meleu, jucătorii s-au îmbrâncit, iar asistentul Ghiţă Scînteie a fost busculat, fiind trântit la pământ. După o scurtă consultare cu acesta, Roberto Svatsinka le-a arătat direct cartonaşul roşu lui Frenţ, de la oaspeţi, şi lui Măduţă, de la Progresul.
Ultima fază a primei reprize s-a consemnat în minutul 43, când Jula a prins un şut sănătos de la 30 de metri, portarul gazdelor respingând spectaculos în corner.
Băieţii antrenaţi de Ion Bica au egalat la chiar primul atac din repriza secundă, atunci când Negoescu i-a trimis o pasă în careu, pe aripa stângă, lui Jula, care a şutat puternic din unghi, la colţul scurt, învingându-l pe tânărul portar Manole.
Mai liniştiţi după egalul consemnat pe tabelă, gugulanii au jucat mai dezinvolt, de această dată controlând ei mai mult jocul, contraatacurile rămânând acum arma gazdelor. Astfel, în minutul 49, Roşu a primit în centrul careului caransebeşean şi a şutat puternic, însă Birăescu a reuşit să respingă cu un reflex de zile mari.
Oaspeţii au avut şi ei un contraatac tăios în minutul 51, când Nicola a avansat pe partea stângă şi, deşi talonat de Burdean, a reuşit să şuteze de la 10 metri, însă nu a nimerit ţinta.
În minutul 70, Ciurea l-a faultat la 30 de metri pe Jula, lovitura liberă executată de Negoescu trecând milimetric pe lângă vinclul drept al porţii lui Manole. Patru minute mai târziu, a fost rândul lui Negoescu să obţină o lovitură liberă de la 17 metri, pe care a executat-o tot el, plasat, însă balonul a nimerit stâlpul drept al porţii gazdelor.
În minutul 80, Jula, care a fost omul meciului, a făcut o fază excelentă, depăşind doi adversari, însă şutul său pe jos, de la 18 metri, a fost respins de Manole.
Caransebeşenii au marcat golul victoriei în minutul 83, în urma unei faze de toată frumuseţea realizate de Drăgoi şi Jula, acesta din urmă trimiţând un lob, de la 12 metri, peste portarul Manole şi consemnând astfel calificarea echipei caransebeşene în semifinalele Cupei României.
Acelaşi Jula şi-a pus mâinile în cap în minutul 89, când, după ce efectiv el şi Negoescu s-au jucat cu portarul advers, a trimis, de la doar 6 metri, cu toată poarta goală în faţă, la câţiva centimetri pe lângă ţintă.
Progresul Ezeriş: C. Manole, F. Burdean, R. Gherghel, P. Măduţă, M. Curcudel, R. Ciurea, Al. Urlică, Al. Rusnac (min. 72, H. Marişescu), C. Roşu (87, M. Pisoi), Al. Cocoşilă (84, Al. Leonte), A. Bobină; rezerve: P. Corneanu, M. Albu. Antrenor, Adrian Enăşescu.
Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, C. Arnăut, R. Stanislav, I. Mărgan, N. Stanca, M. Frenţ, A. Megheleş, D. Drăgoi, Al. Nicola, N. Jula, C. Negoescu; rezerve: I. Ruicu-Kozma, F. Boieriu-Ujica, C. Nicoară, C. Govoşdeanu, A. Cut, D. Enache. Antrenor, Ion Bica.
A arbitrat la centru Roberto Svatsinka (Reşiţa), asistat la cele două linii de Ghiţă Scînteie (Moldova Nouă) şi Claudiu Gogu (Reşiţa).
Observatori: Viorel Lolea (Reşiţa) şi Petru Herghelegiu (Bocşa).
Celelalte rezultate: Nera Bozovici – CS Oraviţa 3-7; AS 2017 Slatina-Timiş – Voinţa Lupac 0-4; Croaţia Clocotici – Viitorul Vrani 10-4.
Sorin ROGOZ