Caransebeşul are buget!


Consilierii locali caransebeşeni au aprobat în şedinţa de marţi, 28 martie, bugetul municipiului şi lista de investiţii pe anul 2017. Acesta este în sumă totală de 55.307.020 de lei, mai mic decât cel de anul trecut.

Paradoxul este că, în această şedinţă, deşi subiectul central al discuţiei a fost tocmai bugetul, aprobat de altfel în unanimitate, bugetele celorlalte societăţi au trezit discuţii mai virulente, dar cred că explicaţiile date de şefii acestor servicii (SC Transal Urbis SRL, Cazare şi Servicii Publice SRL şi SC Pol-Com SRL – n.r.) au fost mulţumitoare, astfel că cei din tabăra adversă, tabăra PSD, doar s-au abţinut la votarea acestora”, a spus primarul Felix Borcean. El a adăugat că, deşi social-democraţii au sesizat chletuieli mari de personal în respectivele societăţi, nu se va implica, deoarece acesta este apanajul directorilor, iar el are încredere în capacităţile manageriale ale acestora, lăsându-le o libertate cvasitotală de decizie.

În ceea ce priveşte valoarea bugetului, edilul a declarat că acesta este mai sărac faţă de cel de anul trecut cu aproape 10 milioane de lei. „Diferenţa vine din creşterile salariale care, iată, deşi sunt binevenite pentru administraţia locală, în general, au creat totuşi această presiune suplimentară. În condiţiile în care, anii trecuţi, Caransebeşul avea un buget mai mare, fiind invidiat de celelalte localităţi din judeţ, anul acesta, din păcate, ne-am trezit cu această povară, la care se adaugă reducerile care au survenit odată cu celebra lege a celor 102 taxe anulate, şi problemele pe care le avem cu Spitalul Municipal, dar şi altele, care s-au ivit la începutul acestui an, aşadar, toate acestea fac ca bugetul pe 2017 să aibă de suferit”, a spus Felix Borcean.

În ceea ce priveşte investiţiile, edilul a adăugat că pentru anul acesta administraţia şi-a propus construirea a două terenuri de sport multifuncţionale, vor fi continuate investiţiile începute în anii anteriori, respectiv finalizarea asfaltărilor în Jupa şi lucrările de reparaţii la drumuri, asfaltări, montarea de pavele, şi, de asemenea, vor fi refăcute, în parteneriat cu Hidroconstrucţia, drumurile afectate de introducerea reţelelor de apă şi canalizare.

Sonia BERGER