Caransebeşeni, la pedale!


Cicliștii din Grupul MTB organizează în data de 11 septembrie, la ora 10, acțiunea intitulată „Caransebeşul pedalează”, care – afirmă reprezentanţii clubului – vine ca o continuare firească a recentului concurs „Gugu Trail Race”, desfăşurat la Bucoșnița, doar că de data aceasta se va merge pe un traseu doar în preajma municipiului.

Trebuie spus că cicliştii din Grupul MTB Caransebeş fac săptămânal ture în zone pitoreşti, de zeci de kilometri, ore întregi, pe biciclete performante de teren, însă de data aceasta, iniţiatorul evenimentului, George Pelin, cu ajutorul celorlalţi membri ai MTB, printre care şi promotorul „Gugu Trail Race”, Constantin Petruţa Iovanovici, vor să-i scoată la pedalat pe caransebeşeni, într-o tură normală, zic ei, de iniţiere.

Gradul de dificultate al turei va fi minim, MTB-iştii fiind obişnuiţi cu ture grele, cu diferenţe mari de nivel, şi de până la 1.000 de metri. Şi, chiar dacă în jurul Caransebeşului se găsesc foarte multe trasee de offroad pe placul organizatorilor, de data aceasta traseul va fi lin, pentru începători. Astfel, plecarea se va da din Centrul civic, se va merge pe asfalt până la Balta Sărată, după care se va trece peste râul Timiș, se va merge pe drum offroad pe sub Mânăstirea Teiuș, până în Parcul de agrement cu acelaşi nume.

Traseul va avea aproximativ 16 kilometri, cu diferenţă mică de nivel, de doar 200 de metri, o tură accesibilă celor mai puţin experimentaţi pe bicicletă sau celor care nu au biciclete de teren performante, şi va dura aproximativ 3 ore.

„Acțiunea în sine se vrea a fi una neoficială, fiindcă nu trebuie sa existe un eveniment oficial ca să faci mişcare. Dar, cine știe, poate reușim să organizăm astfel de ture permanent pentru caransebeșeni, și, de ce nu, chiar un concurs pentru cicliştii experimentați”, a spus inițiatorul evenimentului.

De remarcat că, în urmă cu doi ani, la Caransebeş a mai avut loc un eveniment similar, în care s-au implicat Primăria municipiului şi organizaţiile neguvernamentale din oraş, intitulat „Gugulani pe biciclete”, la care a participat un mare număr de copii dornici să pedaleze, traseul de atunci trecând prin Teiuş şi oprindu-se în Valea Cenchii.

Bianca METEŞ