Caransebeşeanul Silviu Hurduzeu a fost instalat prefect al judeţului


Sala de şedinţe a Prefecturii Caraş-Severin, din Reşiţa a găzduit marţi, 22 mai, ceremonia de învestire în funcţia de prefect al judeţului a lui Silviu Hurduzeu. În prezenţa celor care au ţinut să asiste la eveniment – consilieri judeţeni şi locali, directori de instituţii deconcentrate, primari ai Uniunii Social-Liberale din întregul judeţ, oameni politici din partidele care alcătuiesc Uniunea, inclusiv deputatul PSD Ionuţ Chisăliţă, dar şi înalte feţe bisericeşti –, subprefectul Anton Paulescu a mulţumit predecesorilor săi, precum şi invitaţilor din administraţia judeţului Timiş, prezenţi şi ei la ceremonie.

Într-un cadru solemn, Secretarul de Stat pentru Comunităţile Locale din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Mihai Viorel Fifor, a luat cuvântul, spunând că acesta e un moment important pentru judeţul Caraş-Severin, în care este instalat noul prefect, dând în felul acesta semnale că România îşi aşează echipa, o echipă pe care premierul Victor Ponta o anunţa ca având menirea de a reinstala normalitatea, de a asigura o perioadă de echilibru, de revenire la ceea ce înseamnă Stat de drept, într-o perioadă în care principalul obiectiv e asigurarea unor alegeri democratice, corecte şi echilibrate. Apoi, Mihai Viorel Fifor a citit Hotărârea Guvernului Nr. 531, privind exercitarea funcţiei de prefect al judeţului Caraş-Severin de către Silviu Hurduzeu.

După depunerea jurământului în noua funcţie, Silviu Hurduzeu a vorbit sălii arhipline. „Este o zi importantă pentru mine, şi vreau să asigur pe toată lumea că, în ceea ce priveşte atribuţiile ce ne revin, Instituţia Prefectului şi prefectul de Caraş-Severin vor veghea la respectarea legalităţii şi, de asemenea, în campania electorală care va urma, vom veghea, alături de instituţiile implicate în buna desfăşurare a acestor alegeri, la respectarea legalităţii. Vreau să-i asigur pe candidaţi că, din punct de vedere al Instituţiei Prefectului, toţi vor porni cu şanse egale în cursa electorală. Aş dori ca, după încheierea acestei campanii, împreună cu administraţia nou instalată, împreună cu instituţiile deconcentrate, cu parlamentarii, să conlucrăm pentru binele cetăţenilor acestui judeţ. Aş mai dori, de asemenea, să le mulţumesc foştilor mei colegi de la instituţiile sau societăţile unde, de-a lungul timpului, am lucrat – Poşta Română, Hidroconstrucţia, Hidroelectrica – şi aş dori să mulţumesc şi fostului prefect, care, chiar dacă a îndeplinit această funcţie doar o perioada scurtă, şi-a făcut datoria, domnului Anton Paulescu, care, scurtă vreme, a avut şi atribuţii de prefect, colegilor mei din administraţia publică locală a municipiului Caransebeş, care mi-au fost alături timp de 12 ani, şi cred că experienţa în calitate de consilier local mă va ajuta în perioada următoare”.

În discursul său, vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Sorin Frunzăverde, a vorbit despre evenimentele care au dus, în urmă nu cu mult timp, la instalarea Guvernului Ponta, un guvern care este chemat să ofere României e bună guvernare, aşa cum nu s-a întâmplat până acum în anii de democraţie. „Îl cunosc pe Silviu Hurduzeu şi sunt convins că va avea un exerciţiu pozitiv în funcţia de prefect, şi mai cred că domnia-sa va fi prefectul tuturor”, a spus vicepreşedintele liberal.

Primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela, care este şi co-preşedinte al USL Caraş-Severin, a subliniat importanţa momentului, atât pentru judeţul nostru, cât şi pentru ce va întâmpla, în viitor, în România, afirmând că de aici a început, în urmă cu două luni, tot ceea ce a determinat schimbările de pe scena politică internă. „Şi aş dori să fac trei precizări. Prima: Silviu Hurduzeu este un om cu experienţă în administraţie, am fost colegi 12 ani în cadrul Consiliului caransebeşean, şi întotdeauna a avut poziţii corecte şi profesioniste. Şi, cel mai important, din fiecare problemă pe care am discutat-o cu Silviu Hurduzeu, am înţeles că ţine la municipiul Caransebeş şi la oamenii care locuiesc aici. Aşadar, sunt foarte liniştit şi bucuros că, în fruntea Instituţiei Prefectului judeţului Caraş-Severin, este Silviu Hurduzeu, lucru pe care mi l-am dorit şi l-a anunţat încă acum două săptămâni. A doua precizare pe care doresc să o fac se referă la faptul că am văzut mulţi prefecţi ai judeţului Caraş-Severin, multe echipe care au condus destinele acestei instituţii, echipe formate din prefect şi subprefecţi, toate aceste echipe funcţionând pe alianţe şi uniuni politice, iar Instituţia Prefectului a funcţionat mai bine sau mai puţin bine. Însă în acest moment, acum, aici, îşi începe activitatea cea mai bună echipă din 1990 încoace: Anton Paulescu şi Silviu Hurduzeu. După părerea mea, sunt şi vor fi cei mai buni, cea mai bună echipă în această instituţie, pentru că sunt din aceeaşi generaţie, sunt oameni deosebiţi, oameni cu caracter, oameni cinstiţi şi corecţi. Chiar dacă, conform legii, Silviu Hurduzeu a părăsit Partidul Social Democrat, noi, cei din USL, îl vom susţine în tot ceea ce va face. În fine, cea de a treia precizare, cu care voi şi încheia, este următoarea: este pentru prima dată în istoria judeţului când şi prefectul, şi subprefectul sunt născuţi la Caransebeş”, a mai spus Marcel Vela.

Consilierul judeţean Nicolae Ştefănescu a transmis, de asemenea, salutul deputatului PSD Ion Mocioalcă, co-preşedinte al USL Caraş-Severin, care nu a putut participa la ceremonie, fiind reţinut cu probleme importante în Parlament.

Sonia BERGER