Caransebeş – Pâncota: atac la baionetă, apărare la sânge


FC Caransebeş – Şoimii Pâncota 0-0

caransebes pancota 9.jpg

În prima etapă a play-out-ului Ligii a II-a, disputată sâmbătă, 4 aprilie, FC Caransebeş a primit, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, replica formaţiei Şoimii Pâncota, echipă aflată pe ultimul loc al clasamentului.

În deschidere, cele două formaţii au ţinut un moment de reculegere în memoria celui mai mare arbitru al fotbalului românesc, Nicolae Rainea, trecut în nefiinţă în cursul acestei săptămâni.

Începutul de meci a fost dominat clar de gazde, care au avut prima ocazie de a înscrie chiar în minutul 4, când Boştină, angajat excelent în adâncime, a pătruns în careu, l-a driblat pe portarul Irimia, a ajuns pe partea stângă, însă şi-a închis unghiul, astfel că şutul său la colţul scurt a fost scos de pe linia porţii, de lângă bară, cu capul, de căpitanul Rusu. Şase minute mai târziu, după un un-doi Roman – Stoica, acesta din urmă a intrat în careul oaspeţilor pe aceeaşi extremă stângă, a şutat pe jos de la 10 metri, la colţul scurt, însă Irimia a reuşit să reţină balonul.

Odată cu trecerea timpului, oaspeţii au mai echilibrat jocul şi, în plus, au stat şi bine în teren, aşa încât acţiunile caransebeşenilor au avut rareori sorţi de izbândă. În minutul 39, ardelenii au avut şi ei singura ocazie a meciului, după o centrare de pe aripa stângă expediată de Gavrilescu, reluarea cu capul a lui Suciu, de la 12 metri, trecând peste poarta apărată de Pascal.

Faza meciului s-a petrecut în minutul 44, când, după o centrare de pe extrema dreaptă a lui Cotigă, Dubeştean a făcut un henţ clar ca lumina zilei în careu, la 12 metri, infracţiune văzută de întreg stadionul şi de toţi ziariştii aflaţi la faţa locului, singurul care s-a făcut că plouă fiind arbitrul timişorean Flavius Roşu, astfel încât cele două echipe au intrat la vestiare la egalitate.

Partea a doua a avut o cu totul altă desfăşurare a ostilităţilor. În minutul 52, după un aut bătut lung pe dreapta, mingea a juns la Săulescu, acesta a intrat în careu, a şutat violent de la 12 metri, la colţul scurt, însă acelaşi Irimia – care de altfel a fost omul meciului – a reuşit să respingă cu piciorul în corner.

În continuare, caransebeşenii au atacat cu toate liniile, uneori fundaşul Goşa lăsându-l singur, ca ultim apărător, pe colegul său, Dinu, la centrul terenului, însă defensiva oaspeţilor s-a apărat eroic, iar atunci când a fost depăşită, Irimia şi-a făcut datoria între buturi cu vârf şi îndesat.caransebes pancota 7.jpg

În minutul 76, Tomozei a vrut să străpungă „armura” ardeleană cu un şut de la 22 de metri, însă balonul a trecut la câţiva centimetri de bara din dreapta a porţii oaspeţilor. Gugulanii şi-au mai trecut în cont o ocazie monumentală în minutul 81, când Tomozei a centrat de pe partea stângă, înalt, în careu, Boştină a trecut milimetric pe sub minge, balonul a ajuns la Săulescu, a cărui torpilă, de la 8 metri, a fost respinsă cu piciorul de Irimia.

În cele patru minute de prelungire, caransebeşenii au luat pur şi simplu cu asalt poarta oaspeţilor, însă nu au reuşit să înscrie, cum nu au izbutit să o facă nici în timpul regulamentar de joc, acelaşi Irimia salvându-şi din nou echipa în minutul 90+2 când, după un un-doi cu Stancu, Lupu a şutat de la 6 metri, la colţul scurt, goal-keeper-ul ardelean reuşind să mai respingă încă o dată în corner.

La final, întreg stadionul a aplaudat evoluţia caransebeşenilor şi l-a huiduit la ieşire pe „centralul” Flavius Roşu, care, cine ştie?, prin ezitarea din minutul 44 i-a văduvit pe gugulani de cele trei puncte.caransebes pancota 6.jpg

Dacă în etapa trecută, după meciul cu Bihorul, am spus că am câştigat un punct după aspectul jocului, de data aceasta am pierdut două. Am avut un joc pe care l-am controlat cap-coadă, fără ca adversarii să calce în 16 metri, am ratat nu mai puţin de nouă situaţii de poartă clare şi nu mai discut de posibilitatea de a fi avut şi altă fază fixă, şi asta fără a presta un joc tocmai reuşit. Ne-a lipsit puţin prospeţimea, ne-am panicat în momentul în care am intrat în criză de timp, n-am avut luciditate sus, am tranzitat destul de greu faza de atac în partea doua a jocului, dar şi în condiţiile astea trebuie să închidem jocul pe care l-am controlat de o manieră categorică, şi cu atât mai mare e regretul meu şi al jucătorilor. Dar până la urmă e un punct adunat în intenţia de a ne realiza obiectivul, după un joc care nu ne-a bucurat prea tare după aspectul lui. Îmi pare sincer rău că nu am putut să ne exprimăm mai bine de-atât… Sper să reuşim în continuare… Dar îi felicit pe jucători pentru efortul depus pe un teren greu… Am căutat să avem soluţii, să avem răbdare, să continuăm fără să aruncăm mingile… Pe de-o parte ne-a reuşit, pe de altă parte nu… Dacă reuşeam să dăm gol repede, am fi deschis jocul şi probabil altele ar fi fost desfăşurarea şi aspectul jocului… Important e, până la urmă, că am adunat un punct… În final, ţin să felicit personal, dar e un mesaj care vine şi din partea grupului de fotbalişti, echipa de volei Banatul Caransebeş pentru atingerea obiectivului şi le dorim un parcurs cât mai lung în Divizia A1!”, a declarat la conferinţa de presă Alin Artimon.alin artimon 2.jpg

A fost un meci de luptă, din punctul nostru de vedere am încercat să nu pierdem, să obţinem măcar un rezultat de egalitate, care să ne mai menţină şi pe noi în cursa pentru a ne salva de la retrogradare, dacă se poate, evitând locul 10, de baraj. Prima repriză a fost una mai nereuşită pentru noi, fiindcă în zona centrală am rămas desocperiţi de multe ori, de altfel gazdele au şi avut două ocazii mari, dar am scăpat cu bine, iar repriza a doua a fost una în care gazdele nu au avut prea multe şanse, în afară de cornere, care au fost în număr mai mare decât în prima repriză. Din păcate, noi nu reuşim să ieşim repede în atac, aşa cum ne-am dori. Ne-a lipsit Dragalina, un jucător care dirijează bine jocul, au reintrat însă Adrian Rusu şi Irimia, jucători cu experienţă, care au dat greutate echipei. Eu mă aşteptam la mai mult de la faza de atac… Ăştia suntem, pe ei încerc să-i fac mai buni, dacă pot… Şansa noastră de a evita barajul eu zic că se joacă vineri, cu Bihorul”, a spus despre meci şi antrenorul oaspeţilor, Ionuţ Popa.ionut popa 2 (1).jpg

FC Caransebeş: Pascal, Cotigă, Goşa, Dinu, Tomozei (min. 85, Stancu), Artean, Pârvu, Săulescu, Stoica (70, Stoianof), Roman (58, Lupu), Boştină; rezerve: Coca, Barbu, Suru, Popa. Antrenori: Alin Artimon, Alin Paleacu.

Şoimii Pâncota: Irimia, Issa, Cioablă (77, Cuedan), Lengyel, Polgar (63, Maghici), Dubeştean, Gavrilescu (63, Huţanu), Vladu, Suciu, Siminic, Rusu; rezerve: Paşcalău, Gâlcă, Mitu, Traore. Antrenor, Ionuţ Popa.

A arbitrat la centru Flavius Roşu (Timişoara), asistat la cele dozuă linii de Raul Ghiciulescu (Lugoj) şi Bogdan Gheorghioiu (Timişoara).

Observatori: Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin) şi Ştefan Szilaghi (Satu Mare).

Sorin ROGOZ