Datorită Partidului Naţional Liberal, alocaţiile copiilor vor creşte de la 1 martie


Guvernul PSD+ALDE a întârziat nejustificat adoptarea Bugetului de stat pe 2019. Obligaţia legală a Guvernului era să trimită Proiectul Legii bugetului în Parlament până în noiembrie. De mulţi ani de zile s-au respectat termenele, cu excepţia anilor când „s-au schimbat” Guvernele, majorităţile parlamentare. Dar în 2019 este acelaşi Guvern ca şi acum un an, termenul trebuia respectat. Guvernul a adoptat Proiectul Legii bugetului de stat pe 2019 doar în februarie 2019, cu aproape 3 luni întârziere faţă de 15 noiembrie 2018.
Singurul beneficiu cert al bugetului din acest an este majorarea alocaţiilor pentru copii, impusă de Partidul Naţional Liberal printr-un amendament votat în Parlament.
Datorită Partidului Naţional Liberal, alocaţiile copiilor vor creşte de la 1 martie, de la 200 lei la 300 lei pe lună pentru copiii cu vârsta până la 2 ani, şi de la 84 lei la 150 lei pe lună pentru copiii între 2 şi 18 ani.
Amendamentul Partidului Naţional Liberal pentru majorarea alocaţilor adoptat de Parlament trebuie aplicat imediat de Guvern începând cu 1 martie.
Guvernul PSD-ALDE nu are nicio scuză pentru amânarea majorării alocaţiilor pentru copii de la 1 martie, ci pur şi simplu vrea să tergiverseze majorarea alocaţiilor pentru a-l forţa pe Preşedintele României să promulge un buget făcut după poftele clientelei PSD care bagă economia în faliment.
Bugetul pentru 2019 duce la prăbuşirea economiei, blochează investiţiile administraţiilor locale şi pune în pericol siguranţa naţională, astfel încât o analiză a Preşedintelui României înainte de promulgare este necesară.
Partidul Naţional Liberal a avertizat că bugetul aprobat de majoritatea PSD-ALDE este un buget fantezist, care nu are nicio legătură cu realitatea economică şi nevoile reale de dezvoltare ale României.
Guvernul PSD-ALDE taie prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pensiile românilor, împiedicând creşterea punctului de pensie de la 1ianuarie cu 9% şi amânând majorarea pensiilor pentru data de 1 septembrie, cu o creştere de 15%, ceea ce înseamnă că fiecare pensionar va pierde în acest an o treime din creşterea la care avea dreptul în cursul anului 2019.
Bugetul PSD-ALDE este un buget care pentru al doilea an consecutiv jefuieşte comunităţile locale, iar proiectele de investiţii ale autorităţilor locale sunt lăsate fără finanţare
Biroul de presă PNL Caraş-Severin