„Am cântat în numele Caransebeşului, şi asta cred că ne-a costat”


sens unic 1La sfârşitul săptămânii trecute, Radio Reşiţa a sărbătorit 18 ani de la prima transmisiune în eter a postului. Cu acest prilej, în cadrul spectacolului care a avut loc în Piaţa Tricolorului din Reşiţa, vineri, 8 august, printre formaţiile care au evoluat înaintea invitatului special, Delia, s-a numărat şi „Sens Unic”.
La coborârea de pe scenă, solista trupei, Diana, ne-a spus: „Am cântat pentru Radio Reşiţa şi pentru reşiţeni, dar aş vrea să se ştie că am făcut-o în numele Caransebeşului şi al caransebeşenilor. E, dacă vreţi, felul în care înţelegem noi să mulţumim oraşului care, pot să spun, cred, fără să greşesc, ne-a adoptat şi ne-a primit întotdeauna cu braţele deschise, ultima noastră colaborare fiind în cadrul Proiectului transfrontalier «Rock’n River», când, prin mijlocirea Primăriei municipiului, am concertat la Pancevo, pe o scenă amenajată frumos, chiar pe malul Timişului. La Caransebeş am susţinut până acum cele mai importante concerte, ne leagă multe, pe mine şi pe ceilalţi doi membri ai formaţiei, Oana şi Vlad, de acest oraş, şi vom reveni cu tot dragul acolo, oricând vom fi chemaţi şi indiferent cât de sus vom ajunge vreodată.
Câteva cuvinte a ţinut să adauge şi cealaltă tânără a trupei, Oana: „A fost bine, dar putea să fie şi mai bine… Nu mă refer la organizare, cu toate că am aşteptat şase ore în ploaie până să intrăm, tot programul a fost dat peste cap, dar ne-am consolat cu gândul că o facem pentru familiile noastre, pentru prieteni şi fani, care şi ei au aşteptat să cântăm, ci la faptul că am rămas oarecum neplăcut surprinsă de graba cu care am fost scoşi de pe scenă de un prezentator, Dan Milea, Minea, Pircea, n-am reţinut cum îl cheamă, care a făcut câteva dezacorduri gramaticale („Colectivul Radio Reşiţa doresc sa promoveze” a fost unul pe care l-am auzit şi noi – n.r.) şi care, din câte am înţeles, atunci când nu prezintă vreo sindrofie, ar fi totuşi directorul Teatrului din Reşiţa… Poate e numai o bârfă, şi atunci se explică…”.
„Atunci când ne-am prezentat singuri, fiindcă «prezentabilul» domn prezentator nu a făcut-o, am vorbit despre Caransebeş, acolo unde ne-am lansat şi unde am susţinut cele mai multe concerte. Probabil că asta nu a convenit unora, fiindcă, după numai două melodii, deşi în program eram trecuţi cu cinci, care apoi s-au făcut trei, deci nici nu ne încălziserăm bine, că ni s-a spus de către organizatori să ieşim de pe scenă, că programul e oricum în întârziere, dar nu cred că acesta a fost motivul, fiindcă următoarea interpretă a cântat vreo cinci sau şase melodii. Am cântat în numele Caransebeşului şi cred că asta ne-a costat la Reşiţa”, a spus şi Vlad, liderul trupei.
(M. Doman)