Când nu vrea să intre în poartă…Progresul Ezeriş – AS 2017 Slatina-Timiş 1-1 (1-0)
Stadionul Gloria din Reşiţa a găzduit duminică, 14 aprilie, partida dintre Progresul Ezeriş şi AS 2017 Slatina-Timiş, contând pentru etapa a XVIII-a a Ligii a IV-a.
A fost o primă repriză în care gazdele au dominat jocul, fără însă a-şi crea prea multe ocazii de a înscrie. De fapt, la prima dintre acestea, băieţii antrenaţi de Adrian Enăşescu au şi deschis scorul, în minutul 22, în urma unei faze în care, după un aut de pe partea dreaptă, mingea a ajuns la Rusnac, şutul acestuia de la 20 de metri, pe jos, învingându-l pe F. Neagu.
Oaspeţii au avut şi ei o fază periculoasă în minutul 25, când Bunea i-a pasat bine în careu lui A. Neagu, la 6 metri, însă portarul Curcudel a fost mai rapid şi a reuşit să respingă cu piciorul din faţa atacantului slătinean.
În minutul 33, gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de pe partea stângă, mingea a ricoşat ca la biliard în careul celor de la Slatina-Timiş, ajungând în cele din urmă la Ciurea, şutul acestuia, de la 20 de metri, trecând milimetric peste transversala porţii apărate de F. Neagu.
Oaspeţii au început mai bine repriza secundă, făcând o fază frumoasă în minutul 58, când Belciu l-a lansat pe stânga pe P. Isac, acesta a centrat lung, şutul lui Bunea, din 4 metri, trecând puţin pe lângă poarta apărată de Curcudel. În minutul 61, Stana l-a văzut bine în careu pe Bunea, şutul acestuia de pe partea dreaptă, din unghi, fiind reţinut de Curcudel.
Slătinenii au egalat în minutul 63, în urma unei faze în care Todor i-a pasat în careu lui A. Neagu, pe partea dreaptă, iar acesta a pivotat la 14 metri şi a şutat imparabil la colţul lung.
În minutul 73, cei de la Progresul au beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri obţinută de Ciurea, şutul cu boltă executat de Bobină fiind respins cu piciorul de F. Neagu. Zece minute mai târziu, Rusnac a prins un şut sănătos de la 18 metri, însă mingea a ratat ţinta cu câţiva centimetri.
Gazdele s-au năpustit în atac, căutând golul care să le aducă cele trei puncte, iar în minutul 85 Pisoi a trimis o pasă în diagonală de pe aripa stângă, însă „scăriţa” lui Rusnac, de la doar 6 metri, a trecut pe lângă poartă. Trei minute mai târziu, Ciurea a expediat un trasor de la 20 de metri, mingea nu a putut fi reţinută de F. Neagu, însă portarul oaspeţilor s-a întors şi a reuşit să oprească balonul la câţiva centimetri de linia porţii.
Ultima fază s-a consemnat în minutul 90+2, când gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de la 17 metri, central, însă şutul lui Bobină s-a dus peste poarta lui F. Neagu.
După fluierul final, centralul întâlnirii i-a arătat lui Bobină cartonaşul roşu, ca urmare a altercaţiei pe care jucătorul gazdelor a avut-o cu asistentul Alexandru Ilie.
Progresul Ezeriş: M. Curcudel, H. Marişescu, M. Albu, A. Bobină, F. Burdan, R. Ciurea, Al. Urlică, Al. Cocoşilă (min. 46, M. Pisoi), I. Budai (59, Al. Leonte), F. Rusnac, C. Doană; rezerve: I. Botiz, P. Corneanu, C. Roşu. Antrenor, Adrian Enăşescu.
AS 2017 Slatina-Timiş: F. Neagu, P. Isac, M. Belciu, M. Paulescu, I. Stana, F. Todor, A. Neagu, Z. Isac, E. Jurja, Al. Bunea, I. Toboşeru; rezerve: V. Gurgu, P. Codilă. Antrenor, Adrian Neagu.
A arbitrat la centru Răzvan Nistoran (Oraviţa), asistat la cele două linii de Alexandru Ilie (Bocşa) şi Bogdan Boşka (Reşiţa).
Observatori: Antonel Burtea (Reşiţa) şi Dan Miholcea (Bocşa).
Sorin ROGOZ