Calea Severinului, salvată de la o tragedie de un şofer din… Turnu Ruieni!


În după-amiaza zilei de joi, 25 noiembrie, pe Calea Severinului din Caransebeş s-a produs un accident grav de circulaţie, în care au fost implicate două maşini de mare tonaj, eveniment care risca să se încheie cu o adevărată tragedie. La volanul unei autoutilitare care se deplasa din direcţia Caransebeş-Orşova, se afla un cetăţean bulgar de 57 de ani, care, din cauza oboselii acumulate după un număr mare de ore de conducere, a aţipit şi a pierdut controlul volanului. Autoutilitara a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autotractor încărcat cu butelii de aragaz, condus regulamentar de un bărbat de 39 de ani, din Drobeta Turnu Severin. Numai intervenţia abilă a şoferului aflat la volanul autotractorului a făcut ca impactul să nu fie atât de puternic încât să ducă la o explozie a gazului lichefiat din recipientele pe care le transporta.

În urma accidentului, în care acul vitezometrului autoutilitarei a înţepenit la 100 km/oră, conducătorul de cetăţenie bulgară a fost rănit grav şi a fost transportat la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş. Acesta s-a ales acum şi cu un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

În urma accidentului, circulaţia autovehiculelor pe DN 6 şi principalele artere din oraş s-a desfăşurat cu mare greutate, timp de aproximativ două ore. (C. Senco)