,,Bombă” cu GPL la Oţelu Roşu


La începutul acestei săptămâni, în Piaţa Veche din Oţelu Roşu s-a produs o explozie în urma căreia s-au înregistrat un mort şi cinci răniţi. Deflagraţia a avut loc la un service auto, specialiştii afirmând că ea s-a datorat unei butelii umplute cu gaz petrolier lichefiat, amplasată prea aproape de o sobă. Imobilul în care se afla recipientul cu GPL a fost distrus în proporţie de 90 la sută, alte trei clădiri din vecinătate, precum şi trei autoturisme fiind afectate de explozie. (S. Berger)

Luni, 31 ianuarie, la orele amiezii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin a fost anunţat, prin Numărul unic de urgenţă 112, cu privire la producere unei explozii la un auto-service din Piaţa Veche, din Oţelu Roşu. La faţa locului au fost deplasate două echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Caransebeş, pregătite să intervină la incendii şi descarcerare, însoţite de echipe de intervenţie ale E.ON Gaz şi ENEL, precum şi de un echipaj din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Oţelu Roşu. Explozia nu a fost urmată de incendiu, dar clădirea atelierului auto a fost distrusă în proporţie de 90 la sută, încă trei imobile învecinate fiind afectate, iar trei autoturisme care se aflau în acel spaţiu pentru reparaţii au fost avariate.

În urma deflagraţiei, patronul societăţii şi-a pierdut viaţa, celelalte victime fiind preluate de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin şi transportate la spital. Serviciul Judeţean de Ambulanţă raportase iniţial patru răniţi, care au fost preluaţi şi transportaţi cu maşinile Salvării, iar un alt rănit s-a prezentat singur la spital. Victimele au vârste cuprinse între 21 şi 60 de ani. Trei dintre acestea au fost internate la Spitalul Oţelu Roşu, cu arsuri de gradele I şi II. Două victime au fost duse la Spitalul Municipal de Urgenţă din Ca

ransebeş, una prezentând arsuri de gradele II şi III, cealaltă fiind în comă de gradul IV, ulterior ambele fiind transportate la Timişoara, ne-a informat plt. Anca Balint, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Semenic”.

Din primele cercetări, se pare că explozia a fost cauzată de o butelie încărcată cu

gaz petrolier lichefiat (GPL), amplasată prea aproape de o sobă folosită la încălzit. Fiind considerat accident colectiv de muncă, o echipă formată din specialişti ai Inspectoratului Teritorial de Muncă din Caraş-Severin s-a deplasat la Oţelu Roşu pentru cercetări.

Sonia BERGER