Bistra, mai bună decât… Bistra


ion cioarca
În organizarea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin, sâmbătă, 24 ianuarie, la Glimboca a avut loc prima ediţie a Turneului „Ion Cioarcă” la futsal, în Sala de sport care poartă numele celui comemorat cu acest prilej. În urma tragerii la sorţi, echipele participante au fost împărţite în două grupe, după disputarea meciurilor înregistrându-se următoarele rezultate: Grupa A: AS Forza Oţelu Roşu – Minerul Ruschiţa 5-1; AS Forza Oţelu Roşu – FCS Bistra Glimboca 1-1; FCS Bistra Glimboca – Minerul Ruschiţa 7-2; Grupa B: Hidrocon Marga – Marmura Rusca Montană 3-1; AS Bistra Băuţar – Hidrocon Marga 4-3; AS Bistra Băuţar – Marmura Rusca Montană 3-2.
După meciurile din grupe, s-a jucat pentru stabilirea ierarhiei finale, astfel: pentru locurile V-VI Minerul Ruschiţa – Marmura Rusca Montană 3-0, pentru locurile III-IV AS Forza Oţelu Roşu – Hidrocon Marga 7-1, turneul fiind câştigat de formaţia gazdă, FCS Bistra Glimboca, echipă care s-a impus în finală cu scorul de 5-3 în faţa celor de la AS Bistra Băuţar.
Arbitrajul a fost asigurat de o brigadă din Subcomisia Oţelu Roşu a Comisiei Judeţene de Arbitri Caraş-Severin, coordonator Marin Vărzan, alcătuită din Valentin Vărzan, Răzvan Popa şi Răzvan Toader.
La festivitatea de premiere au fost prezenţi Viorel Lolea şi Adrian Baghiu, preşedintele şi respectiv vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin, care au pregătit o diplomă pentru familia lui Ion Cioarcă, oferită nepotului acestuia, nimeni altul decât arbitrul Răzvan Popa.
Ion Cioarcă a fost o emblemă a fotbalului din Glimboca, dedicându-şi toată viaţa acestei activităţi. A jucat la echipa din localitatea natală, dar şi la Oţelu Roşu, în Divizia B, apoi a revenit la Glimboca, de numele lui legându-se şi promovarea formaţiei în Campionatul Regional. Şi-a încheiat activitatea ca antrenor la echipa din Glimboca, în semn de omagiu stadionul din localitate purtând numele lui.
Sorin ROGOZ